Voetbal

Jeugdoverzicht fc Harlingen

De meivakantie is aangebroken en dit betekend voor de meeste ploegen dat zij twee speelrondes vrij zijn. Alleen de JO13-1 spelen zaterdag thuis om 10.00 uur tegen VSV’31 JO13-1. Volgende week zal er dan ook geen jeugdoverzicht in deze krant te lezen zijn. Het weekend van de Hemelvaart zal daarentegen wel weer goed gevuld zijn met voetbal bij fc Harlingen. Maar wat gebeurde er afgelopen week op en rond de velden van fc Harlingen? U leest het hieronder. 

Fc Harlingen JO7/JO9

De uitslagen en standen worden bij deze leeftijdscategorieën niet weergegeven door de KNVB. U kunt dus het beste zelf even komen kijken hoe deze groepen jongens en meisjes het er van af brengen. Op kleine veldjes strijden ze elke week weer tegen elkaar en hoe jong ze ook zijn, ook zij voetballen zowel thuis als uitwedstrijden en zo wennen ook deze jonge kinderen  langzaam aan het “echte” voetbal. Heeft u een jong voetballertje thuis? Laat hem/haar gratis meetrainen bij fc Harlingen.

 

Fc Harlingen JO11

De jongens van JO11-1 nemen het 12 mei in een thuiswedstrijd op tegen de nummer laatst, Minnertsga JO11-1. Fc Harlingen zou bij winst nog een plekje kunnen stijgen. De zwaarste wedstrijden zijn nu gespeeld en wie weet kunnen de jongens nog aardig wat punten binnen sprokkelen. De jongens van JO11-4 gingen in een thuiswedstrijd tegen koploper SC Franeker JO11-4 ten onder (0-7). Nog één zware tegenstander te gaan, welke op 12 mei in Dronryp gespeeld zal worden. Dan spelen zij tegen de nummer twee. Hopelijk kunnen ze de derde plek vasthouden.

 

Fc Harlingen JO13

JO13-1 speelde vorige week woensdag een inhaalwedstrijd waarbij Hardegarijp JO13-1 naar Harlingen kwam. Een wedstrijd vol hoogte maar ook dieptepunten. Fc Harlingen kwam namelijk vrij snel met 0-2 achter te staan. Dit waren de jongens niet meer gewend na een paar behoorlijke overwinningen. Gelukkig maakten ze vlak voor rust 1-2 en was het gelijkspel dichtbij. Na de thee viel dan de verdiende gelijkmaker en kwamen ze zelfs met 3-2 voor te staan. Hardegarijp bleef echter vechten en goed voetballen waardoor ook zij nog een keer scoorden. Een terechte eindstand van 3-3 gezien de wedstrijd. Fc Harlingen JO13-2 staat na acht gespeelde wedstrijden bovenaan maar wordt op de voet gevolgd door Oosterlittens. Nog drie wedstrijden te gaan… kunnen ze het volhouden? Afgelopen zaterdag moest er eerst nog tegen SC Bolsward JO13-6 gespeeld worden. Deze werd toch ook wel vrij gemakkelijk gewonnen door de Harlingers met 6-2. De jongens van fc Harlingen JO13-3 hoeven nog maar twee wedstrijden te spelen en wel tegen dezelfde tegenstander. Zaterdag 5 mei ontvangen ze de ploeg van Vlieland, VSV’31 JO13-1. De week daarop treffen ze elkaar weer maar dan op Vlieland.

 

Fc Harlingen JO15

Het verschil tussen de nummer één, fc Harlingen JO15-1 en de nummer twee LAC Frisia JO15-4 is minimaal. En dus mogen de Harlingers geen punten laten liggen. Op woensdag 9 mei zal er een inhaalwedstrijd tegen Eastermar JO15-1 in Eastermar plaatsvinden. Hopelijk komen ze met de drie punten terug en behouden ze de eerste plaats. Fc Harlingen JO15-2 nam het afgelopen zaterdag op tegen AVV JO15-1. En het zit deze mannen ook niet mee dit seizoen. Ook deze wedstrijd werd verloren, 2-10 werd het. Toch bewonderingswaardig dat ze elke week met frisse moed en veel plezier op het veld staan ondanks dat zij nog steeds op zoek zijn naar die felbegeerde drie punten.

 

Fc Harlingen JO19

De mannen van JO19-1 verloren op Ameland tegen Geel Wit JO19-1 met 7-1.

 

|Doorsturen