Jeugdoverzicht fc Harlingen

De jeugd is los bij fc Harlingen. De voorjaarscompetitie is begonnen en bijna alle jeugdteams kwamen in actie. Hoe hebben ze gespeeld? En wat staat er komend weekend op het programma? Dit alles is te lezen in het jeugdoverzicht:

Fc Harlingen JO8, JO9, JO10

De kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 9 jaar speelden afgelopen zaterdag voor het eerst hun uitwedstrijden en mochten vroeg uit de veren. Vooral JO10 want zij zaten al vroeg op de Koegelwieck onderweg naar Terschelling. En wat hebben ze daar weer een plezier gehad. Verder speelde JO8-1 een heel alleraardigst wedstrijdje in Oudega tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg JO8-4 en speelde JO9-1 in en tegen FC Burgum JO9-2.  De KNVB houdt geen uitslagen bij voor deze leeftijdscategorie maar op onze website staan vaak wel leuke wedstrijdverslagen te lezen. Leuk voor diegene die het gemist hebben.

Fc Harlingen JO11/JO12

In de thuiswedstrijd tegen St. Annaparochie JO11-2 begon fc Harlingen JO11-1 super sterk. Door goed overspelen kwamen ze 3-0 voor. We zijn er, zullen ze gedachten hebben want op slag van rust stond het ineens 3-3. Maar tijdens de tweede helft kwam fc Harlingen pas echt goed op stoom en met mooi overspel en combinaties zorgden ze ervoor dat het een 9-3 overwinning werd. JO12-1 begint ook wervelend aan de voorjaarscompetitie want thuis tegen SC Bolsward JO12-2 werd een 11-0 overwinning behaald.

Fc Harlingen JO13

Na het verlies van vorige week wilden de jongens van JO13-1 laten zien wat ze waard zijn. En daar was  SJO Arum/Stormvogels JO13-1 de perfecte tegenstander voor. Want vaker hebben deze teams tegen elkaar gestreden en was het elke keer spannend tot de laatste minuut. Ook dit keer. Fc Harlingen kwam op voorsprong maar nog voor rust stond het alweer gelijk. Slechts een doelpunt viel er in de tweede helft en daarmee wist fc Harlingen de overwinning van 2-1 binnen te slepen.

Fc Harlingen JO/MO15

De jongens van JO15-1 startten de competitie met een overwinning op SC Joure JO15-2. In een thuiswedstrijd werd het 2-1 en Peter IJdema heeft foto’s gemaakt van deze wedstrijd. De foto’s vindt je hier: https://flic.kr/s/aHsmLhsrqX. Nog nagenietend van de vorige overwinning stapten de jongens van JO15-2 in Leeuwarden het veld op om het op te gaan nemen tegen FVC JO15-4. Na een 2-0 achterstand wisten de Harlingers fenomenaal terug te komen naar een gelijke stand waarna ze in de tweede helft pas echt goed op stoom kwamen en er een 2-9 overwinning van maakten. De meisjes van MO15-1 waren een speelronde vrij.

Fc Harlingen JO/MO17

De jongens van JO17-1 waren een speelronde vrij. In de thuiswedstrijd tegen Heerenveense Boys MO17-1 moest MO17-1 een verlies van 2-9 incasseren.

Fc Harlingen JO19

Dat het een spannende wedstrijd zou gaan worden inclusief alle ingrediënten, dát was van te voren al voorspeld. Voorsprong, gelijke stand, achter staan, weer gelijk. De mannen van JO19-1 namen het thuis op tegen AVC JO19-1. Uiteindelijk was het fc Harlingen die de winnende goal maakte en een overwinning van 4-3 kan noteren.

Na zo’n heerlijk vol voetbalprogramma wordt het komend weekend iets rustiger op de velden van fc Harlingen. De KNVB heeft namelijk voor dit weekend geen jeugdwedstrijden ingepland. Gelukkig staat de jeugd bij fc Harlingen nooit helemaal stil want zaterdag wordt de derde ronde van de Wintercompetitie gehouden op de kunstgrasvelden vanaf 13.00 uur. Kom ook langs en geniet van de gezelligheid en sportiviteit wat er heerst. Iedereen is van harte welkom.