Voetbal

Jeugdoverzicht fc Harlingen

De wedstrijden zijn gespeeld in de najaarscompetitie en de jeugdteams maken zich op voor de welverdiende winterstop. Begin februari zal de voorjaarscompetitie weer van start gaan. Tot aan die tijd is het even bijkomen, evalueren en verbeteren. Hier een overzicht van hoe de teams het er vanaf hebben gebracht gedurende de afgelopen maanden:

 

Fc Harlingen JO8, JO9, JO10

Wat hebben deze jonge talenten voor een plezier gezorgd rond en op de velden van fc Harlingen. En wat is de groep gegroeid. Het plezier, gedrevenheid, trainingen én de prachtige wedstrijdjes moeten we voor nu even missen. Maar na de kerstvakantie zullen we zeker weer van ze horen.

 

Fc Harlingen JO11/JO12

De jongens en meisjes van JO11-1 hebben van de tien gespeelde wedstrijden zeven wedstrijden gewonnen, een gelijk gespeeld en een verloren. Hiermee zijn zij op een derde plaats geëindigd. Na de zomer werd er een nieuw team opgesteld en dit was de JO12-1. Zij troffen sterke tegenstanders in de competitie maar ondanks de zes verloren wedstrijden, twee gelijke spelen en twee winstpartijen bleven ze geloven in elkaar.

 

Fc Harlingen JO13

De jongens van JO13-1 hebben veel geleerd in deze competitieronde en nemen deze ervaring mee naar de voorjaarscompetitie. Van de tien gespeelde wedstrijden werden er zes gewonnen en vier verloren waardoor ze op een vierde plek zijn beland.

 

Fc Harlingen JO15/MO15

Helaas werd afgelopen zaterdag de wedstrijd van JO15-1 door de tegenstander Scharnegoutum JO15-1 afgelast. De jongens zijn het hele seizoen koploper geweest totdat nieuwkomer Mulier JO15-1 halverwege het seizoen in de competitie kwam. Daar speelde JO15-1 gelijk tegen en tegen NOK/Bakhuizen werd verloren. Hierdoor zakten ze terug naar een derde plek. Het is jammer dat de wedstrijd tegen Scharnegoutum niet meer ingehaald gaat worden anders hadden de jongens nog tweede kunnen worden. JO15-2 vinden we terug in de middenmoot. Maar daar waar de meeste teams elf of tien gespeelde wedstrijden hebben, heeft JO15-2 er negen gespeeld. Vier gewonnen, vier verloren en een gelijk. In januari staat nog een inhaalwedstrijd gepland, vraag is of deze nog gespeeld gaat worden. Anders waren ze ongetwijfeld op een hogere plek geëindigd. De meiden van MO15-1 zijn als laatste geëindigd. Respect voor deze meiden voor het enorme doorzettingsvermogen. Het gaat ze vast beter af in de voorjaarscompetitie.  

 

Fc Harlingen JO17/MO17

Afgelopen zaterdag in en tegen koploper Deinum JO17-1 werd er door JO17-1 verloren met 11-1. Een geflatteerde nederlaag tegen de terechte kampioen. Op 25 januari staat nog een inhaalwedstrijd op het programma tegen Geel Wit. Een wedstrijd die nergens om gaat dus afwachten maar of de wedstrijd nog zal worden gespeeld. In deze competitie was de middenmoot het hoogst haalbare voor JO17-1. MO17-1 kon het zaterdag in Sint Johannesga niet winnen tegen de meiden van DWP MO17-1. Staat er nog een inhaalwedstrijd tegen FC Wolvega MO17-1 op het programma maar de vraag is of deze nog gespeeld gaat worden maar de meiden hebben het keurig gedaan in de eerste klasse en zijn op een zesde plaats geëindigd.

 

Fc Harlingen JO19

Een overtuigende overwinning van 6-0 op Makkum JO19-1 afgelopen weekend voor de mannen van JO19-1 zorgt voor een uiteindelijke zesde plaats voor de Harlingers. Foto’s van deze wedstrijd zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmK2v1di en zijn gemaakt door Peter IJdema.

 

Uiteraard wensen we iedereen hele fijne feestdagen, een gezellige jaarwisseling en een gezond, gelukkig en sportief nieuw jaar. Het wekelijkse jeugdoverzicht zal voor een paar weken gemist moeten worden maar op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent fc Harlingen kan altijd via www.fc-harlingen.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda