Jeugdoverzicht fc Harlingen

Afgelopen weekend kon men weer genieten van prachtig jeugdvoetbal bij fc Harlingen. Hoewel er veel teams uitwedstrijden hadden begon de dag toch al vroeg bij fc Harlingen. Maar ach, het was heerlijk weer en dus genieten! Niet alleen van de koffie maar ook zeker van het mooie voetbal. Hieronder een klein overzicht van wat er zich afspeelde bij de jeugdteams van fc Harlingen.

Fc Harlingen JO11-4 nam het in een thuiswedstrijd op tegen MKV’29 JO11-5. In de eerste helft waren de Leeuwarders duidelijk sterker en zij gingen de rust in met een voorsprong. Gelukkig wisten de Harlingers ook te scoren en sleepten er uiteindelijk een gelijkspel uit.

Fc Harlingen JO7/JO9

De uitslagen en standen worden bij deze leeftijdscategorieën niet weergegeven door de KNVB. U kunt dus het beste zaterdag zelf even komen kijken hoe deze groepen jongens en meisjes het er van af brengen. De JO7 zijn 2 speelrondes vrij maar de jonge spelertjes van JO9-2 spelen zaterdag wel. En ook nog eens heerlijk thuis. Zij verwelkomen de ploeg uit IJlst, IJVC JO9-4. De wedstrijd begint om 9 uur. De JO9-1 spelen een uitwedstrijd. Zij reizen af naar Bolsward en zij gaan het opnemen tegen SC Bolsward JO9-3.

Fc Harlingen JO11

Na het kleine verlies van vorige week tegen de koploper namen de jongens van JO11-1 het afgelopen weekend op tegen Woudsend JO11-1. Fc Harlingen won met 2-5 en nemen daarmee de derde plek in beslag. De Oeverzwaluwen JO11-1 uit Koudum kwamen naar Harlingen en waren de tegenstanders van JO11-2. Een zeer spannende pot waarin het in de eerste helft 0-0 bleef maar waarbij beide ploegen toch wel hele goede kansen op scoren hadden. In de tweede helft waren het de Oeverzwaluwen die als eerst doel wisten te treffen en liepen zelfs uit naar een 0-3. Fc Harlingen liet het er niet bij zitten, kwam beter in de wedstrijd en wist de stand gelijk te trekken. In de laatste minuten was het dan toch de tegenstander die het winnende doelpunt wist te maken en zette de eindstand op 3-4. JO11-4 nam het in een thuiswedstrijd op tegen MKV’29 JO11-5. In de eerste helft waren de Leeuwarders duidelijk sterker en zij gingen de rust in met een voorsprong. Gelukkig wisten de Harlingers ook te scoren en sleepten er uiteindelijk een gelijkspel uit. Eindstand 3-3.

Fc Harlingen JO13

JO13-1 speelde thuis tegen FVC JO13-3. Na de winst van vorige week in Dronrijp waren de jongens er op gebrand om ook voor het thuispubliek maar eens te laten zien wat ze in hun mars hebben. Na zes minuten kon er al gejuicht worden voor de Harlingers en twee minuten later nog eens. De jongens gingen de rust in met 4-0. In de tweede helft bleef fc Harlingen aanvallen maar slechts één keer troffen ze het doel. Eindstand 5-0. Fc Harlingen JO13-2 nam het op tegen SC Franeker JO13-5. Nou ja, opnemen? Ze liepen over Franeker heen en scoorden maar liefst 18 keer! Hiermee behouden de Harlingers de koppositie. De jongens van fc Harlingen JO13-3 verloren in Arum met 8-1 tegen ST Stormvogels JO13-1.

Fc Harlingen JO15

Een nipte overwinning voor de jongens van JO15-1 afgelopen zaterdag. In Birdaard werd er met 1-2 gewonnen van FC Birdaard JO15-1. fc Harlingen JO15-2 verloor thuis van Minnertsga JO15-1 met 1-6.

Fc Harlingen JO19

De mannen van JO19-1 verloren in een thuiswedstrijd tegen MKV’29-1 met 1-4.

Komende week staan er veel inhaalwedstrijden gepland. Waaronder woensdagavond. Dan zullen de jongens van fc Harlingen JO13-1 het om 19.30 uur op gaan nemen tegen Hardegarijp JO13-1. En komend weekend staat ook weer vol mooie wedstrijden. De nummer 3, JO13-1, neemt het vanaf 9.30 uur op tegen de nummer vier, Oosterlittens JO13-1. JO15-2 ontvangt de jongens van Terschelling, AVV JO15-1. De wedstrijd begint om 10.00 uur. Vanaf 11.00 uur is het de beurt aan JO13-2 en zij zullen tegen SC Bolsward JO13-6 uiteraard voor de volle winst gaan om die felbegeerde koppositie te behouden.  JO11-4 zal om 12.30 uur gaan strijden tegen SC Franeker JO11-4. Kortom, u bent van harte welkom voor een heerlijk dagje voetbal bij fc Harlingen.