Jeugdoverzicht fc Harlingen

Een klein overzicht van wat er zich afspeelde bij de jeugdleden van fc Harlingen:

Fc Harlingen JO8, JO9, JO10

Bij deze leeftijdscategorie beleven de kinderen een hoop plezier tijdens de wedstrijden. En niet alleen tijdens de wedstrijddagen, ook op de trainingen die elke week op maandag en woensdag van 17.30 tot 18.30 uur gegeven worden hebben ze een hoop plezier. En het leuke is, iedereen die gek van voetbal is mag gewoon vrijblijvend langskomen en zelf het plezier beleven bij deze teams. Voetbalschoenen en trainingskleren aan en lekker meedoen. Alleen dan ervaar je het plezier. Fc Harlingen JO8-1 speelt voorlopig niet in competitieverband, dit om het spelplezier nog meer te behouden. Wél spelen ze onderlinge wedstrijdjes op de zaterdagen, lekker thuis zodat iedereen kan komen kijken hoe goed deze kanjers al zijn. Fc Harlingen JO9-1 reist zaterdag af naar Leeuwarden en gaat het daar opnemen tegen LAC Frisia JO9-3 en fc Harlingen JO10-1 speelt eveneens een uitwedstrijd en zij reizen af naar Tzummarum om het aldaar op te gaan nemen tegen JO10-1 van Tzummarum.

Fc Harlingen JO11/JO12

JO11-1 was heer en meester op het veld in de thuiswedstrijd tegen SC Bolsward JO11-3. Er werd zowel voorin als in de achterhoede goed overgespeeld door de Harlingers en Bolsward kwam er eigenlijk niet aan te pas. Het werd 5-1. Zaterdag weer een thuiswedstrijd en dan komt koploper Balk JO11-3 naar Harlingen. JO12 gaat lekker en heeft de tweede winstpartij te pakken. In een thuiswedstrijd wisten ze met 2-0 te winnen van SC Joure JO12-2.

Fc Harlingen JO13

Na drie overwinningen in de beker en één overwinning in het nieuwe seizoen heeft JO13-1 afgelopen zaterdag in en tegen Deinum het eerste puntverlies geleden. In de tweede helft, wanneer het 3-1 stond, wist fc Harlingen de aansluiting te vinden door 3-2 te maken en was er nog hoop op de gelijkmaker maar een vrije trap vanaf zo’n 25 meter was onhoudbaar voor de Harlinger defensie en daarmee werd de eindstand van 4-2 bereikt.

Fc Harlingen JO15/MO15

Vanaf het begin was het plan van JO15-1 duidelijk, zo snel mogelijk druk zetten en scoren tegen SWZ Boso Sneek. Dát duurde niet lang want in de vierde minuut werd het via een mooie combinatie 1-0 door de bal in de rechterhoek te plaatsen. Hierna ging het snel en stond het op slag van rust al 6-0. In de tweede helft kwamen daar nog eens vier bij en werd de eindstand op 10-0 gezet. JO15-2 verloor in Nijland met 2-1 van SDS/Nijland JO15-2 en MO15-1 trof thuis een sterke tegenstander, St. Annaparochie. Wederom een doelpuntrijke wedstrijd maar wel een die verloren werd met 4-7. Foto’s van deze wedstrijd zie je hier https://flic.kr/s/aHsmHvoLYY en zijn gemaakt door Peter IJdema.

Fc Harlingen JO17/MO17

Na het verlies van vorige week werden er afgelopen weekend wél de drie punten binnen gehaald door JO17-1. Met 6-4 wisten ze te winnen van SC Stiens JO17-2. Peter IJdema heeft prachtige foto’s van deze wedstrijd gemaakt en die zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmHvPfKd. MO17-1 zag de uitwedstrijd tegen DWP afgelast worden. Aankomende zaterdag spelen de meiden thuis tegen de ploeg uit Grou GAVC MO17-1.

Fc Harlingen JO19

De mannen van JO19-1 hebben nog geen punten kunnen behalen in hun competitie. In en tegen Oudehaske JO19-1 werd er voor de tweede keer op rij verloren. Het werd 5-1. Wie weet lukt het ze komende zaterdag wanneer ze Makkum JO19-1 thuis om 14.30 uur ontvangen.

En natuurlijk wordt er aankomend weekend ook weer volop gevoetbald bij fc Harlingen. Vanaf negen uur openen de jongens van JO13-1 de dag en is er daarna op elk uur van de dag wel een wedstrijd te zien.