Voetbal

Jeugdoverzicht fc Harlingen

Zo langzamerhand komt er voor de jeugdleden van fc Harlingen een einde aan de zomervakantie en beginnen de trainingen weer. Traditiegetrouw begint het voetbalseizoen met bekerwedstrijden. Ook bij fc Harlingen. 

Bekerwedstrijden

Deze week gingen verschillende teams weer los met trainingen en langzamerhand wordt het weer gezellig druk op en rond de velden van fc Harlingen. Dit vergt uiteraard de nodige voorbereiding waar men bij fc Harlingen al vroegtijdig mee is begonnen. En de jeugd, trainers, leiders, scheidsrechters en alle andere vrijwilligers zijn er klaar voor. De eerste ronde van de bekerwedstrijden zal op zaterdag 31 augustus gespeeld gaan worden maar vanwege de Visserijdagen worden er ook al veel verzet. Uiteraard houden we u op de hoogte met het wekelijkse jeugdoverzicht en hoeft u niets te missen.

 

Teams fc Harlingen

In elke leeftijdscategorie kan er gevoetbald worden bij fc Harlingen. Voor de allerkleinste jeugd is er de JO8, JO9 en JO10. Deze teams spelen op aangepaste veldjes volgens de regels van de KNVB. De jeugd onder 11 (JO11)  spelen de 8 tegen 8 wedstrijdvorm. In deze wedstrijdvorm hebben de pupillen veel ruimte om een actie te maken, de mogelijkheid om samen te spelen, veel passes te geven en hebben ze een hoge betrokkenheid bij het spel. JO13-1 en JO13-2 spelen op groot veld en hier zal de uitdaging groot zijn voor de eerstejaars. Gelukkig beschikt fc Harlingen over goede trainers en begeleiders en zullen de spelers het snel genoeg in de gaten krijgen. Verder zijn er nog teams die vallen onder de categorie junioren en dit zijn JO15-1, JO15-2, JO17-1 en JO19-1. Voor meisjes biedt fc Harlingen teams aan in de categorie MO15 en MO17.

Spelplezier moet voorop staan, bij kinderen van jonge leeftijd in het bijzonder. Voetbal is voor iedereen, dus alle kinderen van elk niveau zijn welkom bij fc Harlingen. Wilt u uw kind ook een kans geven om iedere week te sporten? Kom dan vrijblijvend langs en beleef het plezier bij fc Harlingen.

 

|Doorsturen