Jeugdoverzicht fc Harlingen

Was het vorige week nog sneeuw, hagel en kou, afgelopen weekend was het ineens zomer. Er kwamen niet veel teams in actie vanwege de meivakantie. Toch waren er twee heel belangrijke bekerwedstrijden. MO13-1 speelde in Anjum voor een plekje in de finale van de KNVB beker en JO17-1 speelde een bekerwedstrijd op eigen veld tegen Espel JO17-1. In deze wedstrijd ging het om een plekje in de halve finale. Een klein overzicht van de jeugdafdeling fc Harlingen:

Fc Harlingen JO8/JO10

De jongste talenten van fc Harlingen, de JO8-1, mochten zaterdag naar Sneek afreizen om het op te gaan nemen tegen LSC JO8-2. En de jongens en dame hadden er weer zin in. Met een goed humeur en een stralend zonnetje werd de reis naar Sneek ingezet. Er was nog een beetje stress want het adres was moeilijk te vinden en de tas met de kleding kwam door een plaspauze ook wat aan de late kant. Er waren kansen over en weer in de eerste helft maar de bal ging er voor de Harlingers helaas niet in. Ondanks twee doelpunten voor de Harlingers in de tweede helft werd het toch 9-2 voor LSC. Nadat iedereen de tegenstander een hand had gegeven en de penalty’s waren genomen werd de wedstrijd nog even na besproken onder het genot van een ijsje. Wat wel verdiend was gezien het enthousiasme.

Fc Harlingen JO/MO13

JO13-2 speelde zaterdag in Workum. Dit team heeft nogal wat tegenslagen te verwerken maar ondanks alles blijven ze wel enorm hun best doen. Tegen Workum JO13-2 konden ze niet op en het werd 6-0. Donderdagavond 25 april wederom een uitwedstrijd op het programma. Dan naar Makkum JO13-1. En dan de meiden van MO13-1. Zij speelden een legendarische halve finale KNVB beker wedstrijd in en tegen Anjum MO13-1. Er werd gerekend op een zeer zware tegenstander aangezien Anjum bovenin meedraait in hun hoofdklasse competitie. Boven verwachting kreeg fc Harlingen kansen en het zou gewoon zomaar eens kunnen. Zélfs tegen een hoofdklasser. Een aantal keren redde de keepster Kim prima en Jutta verzette bergen werk achterin. Ook Berit speelde de sterren van de hemel. Toch was het Anjum die de score opende in de dertiende minuut, 1-0. Maar tien minuten later wist fc Harlingen de stand weer gelijk te trekken en vlak voor rust kwamen de Harlingers zelfs op een 1-2 voorsprong. Al vroeg in de tweede helft scoorde Anjum weer en stond het weer gelijk. Wat een spanning. Maar ineens kregen de meiden van fc Harlingen vleugels want de 2-3, 2-4, 2-5 en zelfs de 2-6 volgden elkaar in rap tempo op. En toen was daar ineens het sein einde wedstrijd en hadden de meiden zich geplaatst voor de finale. Wat een geweldige prestatie van dit team. Op zaterdag 1 juni spelen de meiden van fc Harlingen deze finale tegen Meppel/Alcides. Het belooft een prachtige dag te worden, alle beker finales van alle jeugdteams worden namelijk op deze dag gespeeld. Dit alles zal plaatsvinden op sportpark Woltingeslag te Zuidwolde. Dus reserveer deze datum in de agenda en ga mee om dit geweldige team aan te moedigen.

Fc Harlingen JO15

Won JO15-3 in Scharnegoutum tegen JO15-2 nog met 1-3. De returnwedstrijd een week later, welke bij fc Harlingen werd gespeeld, werd verloren met 0-12.

Fc Harlingen JO17

Dinsdagavond 16 april speelde JO17-1 in eigen huis de wedstrijd tegen Bolsward JO17-2. Fc Harlingen had de wedstrijd volledig onder controle en dit resulteerde in een dikke 8-1 overwinning. Maar dan zaterdag 20 april… dé kwartfinale bekerwedstrijd tegen S.C. Espel JO17-1. Beide elftallen nemen momenteel de leiding in hun competitie en dit was ook te zien tijdens de bekerwedstrijd. Aan beide kanten een aantal flinke kansen maar het was S.C. Espel die vlak voor rust  op een 0-1 voorsprong wist te komen. In de tweede helft werd alles uit de kast gehaald bij fc Harlingen en acht minuten voor tijd was daar die dik verdiende gelijkmaker. De tijd was te kort om er nog 2-1 van te maken en dus werden er penalty’s genomen. De druk was erg hoog bij de spelers en aan beide kanten werden er een paar penalty’s gemist of gehouden door de keepers. En bij de laatste beslissende penalty was het S.C. Espel die zich wist te plaatsen voor de halve finale KNVB beker. Een zure tegenslag voor fc Harlingen maar wat hebben de jongens gestreden. Nu maar volop gaan strijden voor het kampioenschap in de competitie. Ze staan bovenaan en hebben nog vier wedstrijden te gaan waarvan er drie thuis gespeeld gaan worden.