Jeugdoverzicht fc Harlingen

Onder het mom van april doet wat ie wil was het af en toe bikkelen op de velden voor de spelers van fc Harlingen. Wedstrijden waarbij alle jaargetijden voorbij kwamen. Zon, sneeuw, hagel en kou. Een klein overzicht van de jeugdafdeling fc Harlingen:

Fc Harlingen JO8/JO10

De jongste talenten van fc Harlingen, de JO8-1, mogen zaterdag naar Sneek afreizen om het op te gaan nemen tegen LSC JO8-2. Fc Harlingen JO10-1 mocht het in Grou opnemen tegen GAVC JO10-1. Beide ploegen waren aan het spel te zien gelijkwaardig, de kansen waren aan beide kanten. Maar in de tweede helft kwam de druk op de verdediging van fc Harlingen te staan en ondanks het goede werk achterin scoorde de tegenstander. Het middenveld kon geen vuist maken tegen het technisch voetballende GAVC. De wil was er zeker wel van de Harlingers maar het wilde die dag gewoon niet lukken. Helaas deze keer verloren maar ook dat is voetbal. Op 4 mei mogen ze het weer opnieuw proberen tegen SC Franeker thuis om half tien. Dan zullen deze toppers weer met het grote plezier wat ze hebben hun uiterste best doen.

Fc Harlingen JO11

Had JO11-1 vorige week de koploper als tegenstander, dit keer kwam de nummer twee naar Harlingen, Stormvogels JO11-1. En ondanks het verlies van 2-8 was het toch een mooie pot voetbal met veel strijd. JO11-2 was vrij en ook komend weekend zijn ze vrij.

Fc Harlingen JO/MO13

JO13-1 staat ondanks dat ze een speelronde vrij waren, derde in het klassement. JO13-2 speelde woensdag avond 10 april een inhaalwedstrijd in eigen huis tegen Bolsward JO13-4. Deze wedstrijd werd met 6-1 gewonnen door fc Harlingen. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd naar Workum op het programma. MO13-1 kreeg sc Franeker MO13-1 op bezoek en dit was een belangrijke wedstrijd voor de Harlingers. Fc Harlingen staat op de eerste plaats maar Franeker kon bij winst gelijk komen te staan. Natuurlijk lieten de Harlingers het niet zo ver komen en werd er met 4-0 gewonnen.

Fc Harlingen JO15

Fc Harlingen JO15-1 had tegen Deinum JO15-1 in de beginfase duidelijk de overhand en deze dadendrang resulteerde dan ook in de 0-1 voorsprong na een minuut of tien. Maar Deinum liet ook van zich horen en kwam vlak voor rust op gelijke hoogte. Na rust komt Deinum op voorsprong maar fc Harlingen kwam terug in de wedstrijd en scoort de gelijkmaker. En wat er hierna gebeurde? Persoonlijke fouten van fc Harlingen werden gelijk afgestraft en zo volgde een te forse nederlaag van 6-2. JO15-2 behouden, ondanks dat ze geen wedstrijd hadden afgelopen weekend, toch de koppositie. JO15-3 won woensdag 10 april in Scharnegoutum tegen JO15-2 met 1-3. Komende woensdagavond is de returnwedstrijd bij fc Harlingen om 19.00 uur.

Fc Harlingen JO17

De mannen van JO17-1 stonden op hun tegenstanders te wachten maar wie er ook kwam, geen SWZ Boso Sneek JO17-2. En dus werd er niet gespeeld. Vanavond, dan speelt JO17-1 in eigen huis de wedstrijd tegen Bolsward JO17-2. Deze wedstrijd begint om 19.15 uur. MO17-1 had een offday in Easterein. Er werd met 5-1 verloren van SDS.

Komend weekend bij fc Harlingen

En wat kunnen de supporters zaterdag bij fc Harlingen verwachten? Zaterdag is het matchday voor twee teams. MO13-1 zal in Anjum gaan strijden tegen Anjum MO13-1 voor dat felbegeerde plekje in de finale van de KNVB beker. De wedstrijd begint in Anjum om 12.30 uur. Maar ook JO17-1 zit nog in het KNVB beker toernooi! Zij nemen het op tegen Espel JO17-1. Om 14.30 uur wordt bij fc Harlingen het startsein gegeven en zal rond de klok van 16.00 uur de eerste halve finalist bekend worden. De overige teams spelen uitwedstrijden. De kantine is open, de koffie staat altijd klaar en iedereen is van harte welkom.