Jeugdoverzicht fc Harlingen

Bijna alle teams waren afgelopen weekend op het voetbalveld te vinden. Of het nu in Harlingen was of daarbuiten, het was genieten. Een klein overzicht van afgelopen weekend:

Fc Harlingen JO8/JO10

De jongste talenten van fc Harlingen, de JO8-1, zijn komend weekend vrij. En dat is maar goed ook want dan kunnen de nieuwkomers ook nog even goed oefenen voordat ze met z’n allen op 20 april naar Sneek afreizen om het op te gaan nemen tegen LSC JO8-2. De start van de thuiswedstrijd tegen Tzummarum was niet al te best voor fc Harlingen JO10-1 en de Harlingers kwamen achter te staan. Ondanks de achterstand bleef fc Harlingen voetballen en hard werken en dit resulteerde in de gelijkmaker. In de tweede helft kwam Tzummarum er niet meer aan te pas en was het eenrichtingsverkeer voor fc Harlingen. Mede door het harde werken en de grote inzet was deze overwinning meer dan verdiend en dat werd na de wedstrijd met z’n allen even gevierd. Zaterdag reist het sterrenteam af naar Grou waar ze het op gaan nemen tegen GAVC JO10-1.

Fc Harlingen JO11

Na de mooie overwinning van vorige week nam JO11-1 het dit keer op tegen de koploper Joure JO11-1. Het werd een mooie pot voetbal met veel strijd. Beide teams stonden goed te voetballen waarbij Joure soms net even ietsjes slimmer met bepaalde situaties omging. Waar het in de eerste helft nog aardig gelijk op ging, was in de tweede helft een ander spelbeeld. Het was Joure die de lakens uitdeelde en wonnen uiteindelijk met 6-2. JO11-2 boog een achterstand van 0-1 om naar een 2-1 voorsprong in de thuiswedstrijd tegen Oeverzwaluwen. Tot vlak voor rust toch nog de gelijkmaker viel. Na rust kwam fc Harlingen wat meer onder druk te staan en lukte het ze niet meer te scoren. De tegenstander deed dit wel en de Harlingers verloren met 2-5.

Fc Harlingen JO/MO13

In eigen huis nam JO13-1 het op tegen Balk JO13-1. En de Harlingers hadden deze tegenstander blijkbaar een beetje onderschat. Gelukkig wisten ze toch nog een puntje uit deze wedstrijd te slepen, het werd 2-2 en staan derde in het klassement. JO13-2 was zaterdag vrij maar zij spelen woensdagavond 10 april om 19.00 uur een inhaalwedstrijd thuis tegen Bolsward JO13-4. MO13-1 vertrok al heel vroeg richting Emmeloord. Tegen Flevo Boys MO13-1 werd er een zakelijke 0-2 overwinning behaald en hiermee verstevigen de meiden de koppositie in de eerste klasse.

Fc Harlingen JO15

Fc Harlingen JO15-1 had meer verdiend in de thuiswedstrijd tegen de koploper St. Annaparochie JO15-1. Er werd met passie en veel inzet gespeeld door de Harlingers en de neutrale toeschouwer kon niet zeggen dat dit de koploper tegen een laagvlieger was. Naar mate de wedstrijd vorderde werd er wel steeds steviger gevoetbald maar fc Harlingen liet zich niet van de wijs brengen. Na ballen op de paal, lat en net naast het doel was er ver in de tweede helft een slippertje in de verdediging van fc Harlingen en daar profiteert de St. Anna-spits van en zette de 0-1 op het denkbeeldige scorebord. JO15-2 verloor in eigen huis tegen IJVC/Blauwhuis JO15-2 met 1-3 maar behouden ondanks dit verlies toch de koppositie. JO15-3 verloor met 7-0 van Zeerobben JO15-4. Woensdag 10 april nemen de jongens het op in en tegen Scharnegoutum JO15-2.

Fc Harlingen JO17

Wederom pakte JO17-1, spelend in Leeuwarden tegen Lac Frisia JO17-3 de volle winst. Met een 1-4 overwinning verstevigt fc Harlingen de koppositie. MO17-1 speelde in de thuiswedstrijd tegen Workum MO17-1 de sterren van de hemel. Met maar liefst 13-0 wonnen zij deze wedstrijd en blijven net onder AVC op de tweede plaats staan in de eerste klasse. Foto’s van deze wedstrijd, gemaakt door Peter IJdema, zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmbock1p

Komend weekend

En wat kunnen de supporters zaterdag bij fc Harlingen verwachten? JO11-1 bijt de spits af om 10 uur. Zij ontvangen Stormvogels JO11-1. Later in de ochtend zien we JO15-3 die het vanaf 10.45 uur op gaan nemen tegen Scharnegoutum JO15-2 en MO13-1 ontvangt sc Franeker MO13-1. Deze wedstrijd begint om 11.30 uur. ’s Middags sluiten de mannen van JO17-1 de dag af met hun wedstrijd tegen SWZ Boso Sneek JO17-2. Aanvang 14.30 uur. De overige teams spelen uitwedstrijden. Kijk voor het volledige programma op www.fc-harlingen.nl. De kantine is open, de koffie staat altijd klaar en iedereen is van harte welkom!