Jeugdoverzicht fc Harlingen

Wederom een stormachtige weekend voor de voetballende jeugd bij fc Harlingen. En de één profiteerde daarvan en de ander kon geen tegenstand bieden. Een klein overzicht van afgelopen weekend:

Fc Harlingen JO8/JO10

De allerjongste groep (JO8) bij fc Harlingen groeit in zijn aantallen, en dat is prachtig om te zien. Afgelopen zaterdag  mocht het team afreizen naar Balk. Maar deze ploeg bleek toch wel iets te sterk voor de Harlingers. Het werd 10-0. De jongens en meisje van JO10 waren naar Franeker gereisd alwaar JO10-4 de tegenstanders waren. En dat er samenwerking in dit team is dat bleek wel nadat ze een achterstand van 4-1 om wisten te buigen naar een gelijke stand van 4-4. Dit zou ook een terechte eindstand zijn geweest gezien de wedstrijd maar toch wist fc Harlingen er in de laatste minuut nog één te scoren waardoor ze er met de winst van door gingen. Zaterdag mogen ze het in Hardegarijp gaan proberen.

Fc Harlingen JO11

JO11-2 speelde in Hinderlopen tegen Hielpen JO11-1. De Harlingers kwamen al vroeg in de wedstrijd met 0-1 op voorsprong. Maar Hielpen kwam meer en meer aan voetballen toe en scoorden de één na de andere goal. Uiteindelijk werd er met 7-3 verloren.

Fc Harlingen JO/MO13

JO13-1 nam het in Leeuwarden op tegen MKV JO13-1 en fc Harlingen was duidelijk de betere ploeg. Mooi veldoverwicht wat resulteerde in prachtige aanvallen. Ze wisten de klus te klaren en het werd 0-3 voor de Harlingers. JO13-2 speelde 1-1 in een thuiswedstrijd tegen SJO Oudega/HJSC/Heech JO13-2. De thuisploeg had gezien de wedstrijd wel meer verdiend dan één punt. Zoveel acties maar alles net naast of op de paal. Hopelijk kunnen ze komende zaterdag wel de drie punten pakken in de uitwedstrijd tegen Makkum JO13-1. MO13-1 nam het thuis op tegen Bolsward en daar waar de thuisploeg de eerste helft voor de wind had, konden ze niet profiteren. In tegenstelling tot Bolsward die in de tweede helft wel goed gebruik maakte van de wind in de rug. Al snel scoorde Bolsward de ene na de andere goal. De meiden van fc Harlingen bleven proberen maar er was uiteindelijk geen redden aan. Uiteindelijk won Bolsward met 0-6 deze wedstrijd. Deze nederlaag was al snel vergeten toen de meiden het goede nieuws van de KNVB kregen te horen deze week. Zij hebben zich namelijk geplaatst voor de halve finales in de beker! Het is nog even afwachten waar of wanneer de halve finale gespeeld gaat worden maar uiteraard houdt fc Harlingen iedereen daarvan op de hoogte.

Fc Harlingen JO15

Zaterdag stond voor de JO15-1 van fc Harlingen in het teken van revanche op de complete offday van vorige week tegen Deinum. Deze keer kwam DFC JO15-1 naar Harlingen en er werd met 9-4 gewonnen door de thuisploeg. In de thuiswedstrijd van JO15-3 tegen Bolsward JO15-4 werd de voorsprong die de thuisploeg had opgebouwd jammer genoeg weggepoetst door Bolsward. Bolsward hield de laatste minuten stand en fc Harlingen kon niet voorkomen dat dat het uiteindelijk 3-4 werd.

Fc Harlingen JO17

Deze mannen blijven maar winnen. Ook nu weer. Tegenstanders waren Beetgum JO17-1 en de drie punten gingen mee naar huis. Het werd 0-4.

Komend weekend

Zaterdag om 9 uur beginnen de jongste talenten van fc Harlingen met hun wedstrijd waarbij Franeker JO8 de tegenstanders zijn. Zou het bij deze jonge spelertjes ook al een stadsderby genoemd kunnen worden? Kom het zelf bekijken, want dit team straalt samenwerking, plezier, respect en sportiviteit uit. De koffie staat altijd klaar, iedereen is van harte welkom!