Jeugdoverzicht fc Harlingen

Hadden we vorig weekend nog een stormachtig begin van de competitie, dit weekend een heel ander weerbeeld. De thermokleding kon thuis blijven, er werd in een heerlijk lentezonnetje gevoetbald. En hoewel de voorjaarsvakantie net van start was gegaan was uitslapen voor sommige teams geen optie… Een klein overzichtje van wat er afgelopen weekend gebeurde bij de jeugd van fc Harlingen:

Fc Harlingen JO8/JO10

Fc Harlingen JO8-1 vertrok al vroeg naar Leeuwarden. Tygo, Almoutaz, Luquenio, Lasse, Anne-Jeppe, Benthe, Kyron en Lucas mochten het daar opnemen tegen Blauwwit'34. De jongens en dame begonnen met veel enthousiasme aan de wedstrijd. En het werd een wedstrijd waarin veel werd gescoord door beide teams. Het blijft een genot om naar te kijken. Op 9 maart wordt de reis naar Balk ingezet. Fc Harlingen JO10-1 mocht op eigen veld voetballen tegen GAVC. Meteen van de aftrap van de wedstrijd zag je al dat de beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Er werd heerlijk samen gepeeld en er was strijd om de bal. En ook in deze wedstrijd vele goals. Foto’s van deze wedstrijd zie je hier: https://www.flickr.com/gp/132155959@N04/wd2EK1. Nu is het eerst vakantie en ook JO10-1 komt op 9 maart weer in actie. Dan spelen ze in en tegen Franeker.

Fc Harlingen JO11

In deze leeftijdscategorie waren het alleen de jongens van JO11-1 die in actie kwamen. In Achlum tegen Stormvogels JO11-1. Na een minuut of vijf gooide fc Harlingen alle schroom van zich af en zette Stormvogels vast op eigen helft. Dit resulteerde in een 0-1 voorsprong. In het tweede kwartier golfde het spel op en neer en hadden beide keepers het vrij druk. Ruststand 2-3 in het voordeel van fc Harlingen. In de tweede helft begon de vermoeidheid toe te nemen door het zware veld en kwam fc Harlingen steeds verder onder druk te staan. Maar het geloof bij de tegenstaander nam ook langzaam af en de laatste minuten van de wedstrijd kreeg fc Harlingen nog een paar kansen welke resulteerde in een doelpunt. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 3-4.

Fc Harlingen JO/MO13

De meiden van MO13 reisden af naar Franeker voor hun eerste uitwedstrijd. De eerste helft speelde zich vooral op de helft van Franeker af en de keepster van Franeker kon aan de bak. Fc Harlingen creëerden veel kansen, maar de keepster van Franeker wist een aantal goede reddingen te verrichten. Op twee schoten had ze geen antwoord en werd het 0-2 voor fc Harlingen. In de tweede helft zakten de Harlinger meiden wat in, kwam Franeker wat meer aan voetballen toe en maakte er 1-2 van. Echt onder de indruk was fc Harlingen niet, want vanaf de aftrap werd de 1-3 al tegen de touwen geschopt. Eindstand 1-3 voor fc Harlingen.

Fc Harlingen JO15

Het team van JO15-2 speelde een thuiswedstrijd tegen St. NOK/Bakhuizen en de Harlingers wisten overtuigend te winnen met 7-3.

Fc Harlingen JO/MO17

MO17-1 speelde een thuiswedstrijd waarbij de ploeg uit Easterein de tegenstander was. En fc Harlingen schrijft de tweede zege op rij op hun naam want ook tegen SDS MO17-1 werd gewonnen. Eindstand 3-1. De mannen van JO17-1 trekken in een doelpuntenfestijn tegen SWZ Boso Sneek aan het langste eind. Ze kwamen met 2-0 achter maar wisten de stand vlak voor rust gelijk te trekken. Na rust vele aanvallen maar ook goals. Het werd een doelpuntrijke overwinning welke uiteindelijk eindigde in 4-5 voor fc Harlingen. Foto’s van deze wedstrijd zie je hier: https://www.flickr.com/gp/132155959@N04/9Ae799

En zo kwam er een eind aan een prachtig lente-voetbalweekend. Voor komend weekend een stuk rustiger. Het is beker-inhaalweekend. Fc Harlingen heeft nog twee teams in de race. De mannen van JO17-1 reizen zaterdag af naar Oudega Gaast Sleat om het op te gaan nemen tegen De Walde JO17-1. Een mooie uitdaging voor de mannen waarbij de inzet een plaats bij de laatste zestien is. Fc Harlingen MO13-1 speelt haar bekerwedstrijd op eigen veld en verwelkomen de ploeg uit Sneek, SVO Sneek MO13-1. Deze wedstrijd begint om 12.00 uur. Uiteraard zijn toeschouwers van harte welkom!