Jeugdoverzicht fc Harlingen

De winterstop is nu officieel ten einde en de aftrap van de voorjaarscompetitie is een feit. Een stormachtige aftrap kun je wel zeggen want de wind was af en toe behoorlijk overheersend. Maar de jeugd bij fc Harlingen is fit doordat ze weinig stil hebben gezeten tijdens de winterstop. Door de onderlinge wintercompetitie en de vele oefenwedstrijden bleef de jeugd in beweging. Een klein overzichtje van wat er afgelopen weekend gebeurde bij de jeugd van fc Harlingen:

Fc Harlingen JO8/JO10

Nadat de jongens en meisjes van fc Harlingen JO8-1 zaterdag thuis de spits af mochten bijten en als eerste team de aftrap namen van de voorjaarscompetitie, spelen ze aanstaande zaterdag hun tweede wedstrijd in Leeuwarden tegen Blauw Wit ’34 JO8-2. De eerste wedstrijd van de competitie voor de jongens en meisjes van JO10-1 was gelijk tegen de beste van de vorige competitie, in en tegen Tzummarum JO10-1. Maar de toppers van fc Harlingen zijn enorm gegroeid als team de afgelopen tijd. En dat was ook gelijk te zien in het veld. Aanvallen met vele kansen, spelplezier en goals waren de ingrediënten van een spannende wedstrijd. Zaterdag spelen de jongens en meisjes thuis waarbij de ploeg uit Grou, GAVC, naar fc Harlingen komt. De wedstrijd begint om 10.00 uur.

Fc Harlingen JO11

Zowel fc Harlingen JO11-1 als Joure JO11-1 waren enorm aan elkaar gewaagd. Joure had de eerste helft wel meer balbezit en mede doordat de keeper van fc Harlingen geblesseerd raakte, eindigde de wedstrijd in het voordeel van Joure, 1-3. Fc Harlingen JO11-2 nam het op in Koudum tegen Oeverzwaluwen JO11-1 en konden net geen puntje pakken. Het werd 3-2.

Fc Harlingen JO/MO13

Fc Harlingen JO13-1 pakte thuis de dik verdiende drie punten tegen FC Wolvega JO13-1. Het werd 3-1. Fc Harlingen MO13-1 speelde thuis de eerste helft tegen Flevo boys voor de wind en daar gingen ze heel slim mee om. Er werd ondanks de harde wind goed overzicht gehouden en er werd goed overgespeeld. De meiden gingen de rust in met een 6-0 voorsprong. In de tweede helft had Flevo boys voor de wind en zouden zij ook kansen krijgen, tenminste dat werd er gedacht… Het gebeurde niet, fc Harlingen ging verder met goed overspelen en probeerde de bal laag te houden. En zo bleven er kansen komen die ook werden benut. Doordat de achterhoede alle tegenaanvallen kon onderscheppen hield fc Harlingen het doel dus schoon en eindigde de wedstrijd in een 8-0 overwinning.

Fc Harlingen JO15

In St. Annaparochie was het lastig voetballen voor fc Harlingen JO15-1 en verloren in de laatste minuut met 2-0 van een gelijkwaardige tegenstander. In Blauwhuis ging het er beter aan toe. Daar nam JO15-2 het op tegen ST IJVC/Blauwhuis JO15-2 en zij wisten de eerste punten te pakken door te winnen met 2-5. JO15-3 kreeg Zeerobben JO15-4 op bezoek en hoewel fc Harlingen in de eerste helft met 0-3 achter kwam te staan kwamen ze in de tweede helft toch nog terug tot 2-3.

Fc Harlingen JO/MO17

Net als de teams hierboven had ook JO17-1 last van de wind. De mannen speelden thuis tegen Lac Frisia JO17-3. De gehele eerste helft speelde JO17-1 met de wind mee en speelde alles af op de helft van Frisia. Dit resulteerde in een ruststand van 4-0 in het voordeel van fc Harlingen. Na rust hadden de mannen wind tegen en hierdoor kwam Frisia iets vaker op de helft van fc Harlingen te spelen, echter gevaarlijk werd men niet. Fc Harlingen kon zelfs nog de 5-0 scoren en dit was tevens de eindstand. MO17-1 wist in en tegen Workum MO17-1 overtuigend te winnen met 0-3.

En zo kwam er een eind aan het stormachtige voetbalweekend. Hopelijk is het voor komend weekend iets rustiger. Op de velden zal het niet rustiger zijn want ook zaterdag staat ondanks de start van de voorjaarsvakantie de dag weer vol voetbal plezier. JO10-1 bijt de spits af om 10.00 uur. Om 10.30 uur start de wedstrijd JO11-2 tegen Bolsward JO11-3. Fc Harlingen MO17-1 speelt om 12.00 uur tegen SDS MO17-1 en de dag wordt afgesloten met de wedstrijd fc Harlingen JO15-2 tegen St NOK/Bakhuizen JO15-2. Aanvang wedstrijd 13.40 uur. De overige teams zullen verspreid door Friesland te vinden zijn.