Jeugdoverzicht fc Harlingen

Weer hele mooie uitslagen bij de jeugd van fc Harlingen. De jongeren doet ook ontzettend hun best op de trainingen. En dat resulteert in plezier, respect en sportiviteit. Dit brengt de jeugd én ouders eenheid en gezelligheid. Een wedstrijd gemist of stond u nog niet klaar? Gelukkig hebben we een jeugdoverzicht, leest u maar.

Fc Harlingen JO8/JO10

JO8 van fc Harlingen was afgelopen weekend een ronde vrij maar mag zaterdag weer vroeg uit hun bedjes. Ze reizen af naar Minnertsga waar hun wedstrijd om 8.30 uur zal beginnen.  De jongens en meisjes zijn toch al vroeg wakker vanwege het feit dat ze weer lekker mogen voetballen dus dat komt vast goed! De ploeg van Vlieland was de tegenstander van fc Harlingen JO10 afgelopen zaterdag. Het was dan wel een thuiswedstrijd voor de Harlingers, toch raakten ze even de vorm en het vertrouwen kwijt. Vlieland kwam voor te staan. Maar in de tweede helft kwam fc Harlingen goed terug en kregen ze het vertrouwen weer. Gewoon lekker blijven voetballen en de bal goed rond laten gaan dan komt het wel goed. En de vorm kwam terug bij fc Harlingen. Gelijke stand en oeh wat was het spannend zeg! Maar de jongens en meisjes bleven goed hun best doen. Wat een heerlijk ploegje is dit. Geen gesjanter op mekaar maar met plezier en sportiviteit voetballen. En zo wisten de jonge talentjes van fc Harlingen de wedstrijd te winnen! Zaterdag mogen ze naar Leeuwarden en gaan ze het opnemen tegen MKV’29 JO10-1.

Fc Harlingen JO11

De eerste kansen in de wedstrijd fc Harlingen JO11-1 tegen SJO DFC JO11-1 waren voor de Harlingers maar toch was het Dronrijp dat op voorsprong kwam met 0-2. Na de time out wist fc Harlingen toch de aansluiter te scoren en gingen ze rusten met 1-2. Na rust ging fc Harlingen goed door wat al snel resulteerde in de gelijkmaker. Via een corner een prachtige kopbal en fc Harlingen stond voor met 3-2. Lang duurde deze voorsprong niet want Dronrijp maakt de gelijkmaker. Samen gestreden en een gelijkspel past bij deze mooie gelijkwaardige wedstrijd.  In de beginfase van de wedstrijd Minnertsga JO11-1 – fc Harlingen JO11-2 was het spel tussen de beide ploegen aardig in evenwicht. Maar na 20 minuten spelen brachten de Harlingers daar verandering in en scoorden ze twee maal. Na rust verdubbelde fc Harlingen de stand en ging met een 0-4 overwinning huiswaarts.

Fc Harlingen JO13/MO13

De jongens van fc Harlingen JO13-1 zetten in een thuiswedstrijd Blauw Wit '34 JO13-2 op een ruime achterstand van 4-0 en bereiken met deze overwinning de derde plaats op de ranglijst. Zaterdag naar Leeuwarden waar ze het op gaan nemen tegen Leeuwarder Zwaluwen JO13-1. Een nipte overwinning van 1-2 in Heeg waarbij fc Harlingen JO13-2 het opnam tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg JO13-2G. Maar de drie punten zijn binnen! Zaterdag een thuiswedstrijd om 11.00 uur tegen Hielpen. Fc Harlingen MO13-1 nam het op tegen de koploper MKV MO13-1. Waar de eerste helft de Leeuwarders de baas waren was het in de tweede helft wel anders. Een 0-4 achterstand was helaas niet meer weg te werken maar door goed te blijven voetballen wisten de Harlinger meiden toch op een 3-5 eindstand te komen. Foto’s van deze wedstrijd gemaakt door P. IJdema zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmnampvf

Fc Harlingen JO15

De jongemannen van JO15-1 waren een speelronde vrij. Zaterdag mogen ze het op gaan nemen in Oentsjerk tegen VC Trynwâlden JO15-1. Het zal lastig gaan worden gezien de tegenstander op een tweede plek staat en de Harlingers onderaan bungelen. Maar de bal is rond… Fc Harlingen JO15-2 kwam met een gelijkspel van Terschelling. Het werd 2-2 tegen ST Terschelling/AVV JO15-2. Zaterdag spelen ze een thuiswedstrijd tegen SDS/Nijland JO15-2 . Na de monsterzege vorige week tegen FVC (9-0) waren de verwachtingen van fc Harlingen JO15-3 hoog voor de wedstrijd uit tegen Tzummarum. Het team is groeiende en beleeft veel plezier en dat is goed te merken in de wedstrijden. In de eerste helft waren er serieuze kansen van de tegenstander maar ze wisten het niet af te maken. In tegenstelling tot de Harlingers die de kansen wel omzetten in punten. De keeper en de verdediging van fc Harlingen hadden flink wat werk te verzetten maar toch wist de ploeg een eindstand neer te zetten van 0-6! Een leuke en zeer aantrekkelijke wedstrijd om te zien. Zaterdag spelen de mannen thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen JO15-3. Wellicht eens de moeite waard om te komen kijken.

Fc Harlingen JO17/MO17

Een zeer overtuigende overwinning van 0-4 boekten de mannen van fc Harlingen JO17-1 in Leeuwarden op LAC Frisia JO17-3. Het duurde tot ver in de eerste helft voordat fc Harlingen wist te scoren maar hierdoor viel wel de last van de schouders en gingen ze beter combineren en vlak voor rust viel de 0-2. In de tweede helft kwam Frisia maar weinig in het verhaal voor en was het fc Harlingen die de druk opvoerde waardoor er nog 2 goals vielen. De druk op de koploper Zwaagwesteinde wordt hiermee verder opgevoerd en het verschil is nog maar 1 punt. Zaterdag een thuiswedstrijd om 14.30 uur waarbij MKV JO17-1 op bezoek komt. De jongedames van MO17-1 spelen zaterdag thuis om 12.15 uur. Tegenstanders zijn Blauw Wit MO17-2.

En wat kunnen we aantreffen bij fc Harlingen komend weekend? De wedstrijden staan allemaal weer goed ingepland! Want om 10.30 uur openen twee teams de dag met hun wedstrijd. JO11-2 tegen CVO JO11-1 en JO15-3 tegen Leeuwarder Zwaluwen, het wordt een hele strijd! En wanneer het hoofdveld is gekeurd, is JO13-2 om 11.00 uur aan de beurt. MO17-1 zal om 12.15 uur aanvangen met tegenstander MO17-2 van Blauw Wit. Een tegenstander met slechts 1 puntje meer, het zou een wedstrijd kunnen worden met veel pit. Een half uurtje later starten de mannen van JO15-2. En deze ploeg neemt altijd vele toeschouwers mee. Dit geldt overigens ook voor de JO17-1, zij starten om half drie. Een goed draaiend  team met veel potentie. Dus zoek op tijd een plekje langs de lijn. En wees welkom bij fc Harlingen op het terrein!