Jeugdoverzicht fc Harlingen

Plezier, respect, sportiviteit, eenheid en gezelligheid. Ook afgelopen week kwam dit alles voorbij bij fc Harlingen. Leest u maar.

Een prachtige redding van de keeper van fc Harlingen JO11-1 in de wedstrijd tegen Akkrum JO11-1.

Fc Harlingen JO8/JO10

JO8 mocht al vroeg uit de veren want ze werden om 8.30 uur al verwacht bij sc Franeker. Direct vanaf de start van de wedstrijd gingen ze allemaal als een dolle achter de bal aan. Maar het is al goed te zien dat ze ook echt al dingen leren op de training. Indribbels, passjes, hoekschoppen én goals. Ja laat dat scoren maar over aan dit team hoor! Ze stonden voor en gaven dit niet meer uit handen en ze namen de 3 dik verdiende punten mee naar Harlingen.

Het team van JO10 is ook duidelijk aan het groeien. Letterlijk! En dit is mooi! Nog een paar kinderen erbij en fc Harlingen kan met twee JO10 teams verder. Maar nu eerst deze wedstrijd, thuis tegen Mulier JO10. Met vier wisselspelers begon JO10 aan de strijd tegen een goede tegenstander. Aan het weer en de vele toeschouwers kon het dan ook niet liggen, nu nog het voetbal in praktijk. De strijd ging redelijk gelijk op in de eerste vijf minuten, er waren over en weer kansjes. Fc Harlingen stond voor maar Mulier kroop dichterbij. Gelukkig was de tijd voorbij. Alweer een mooie overwinning met dit geweldige team. Volgende week zaterdag moeten ze uit tegen Tzummarum. Hier hebben de jongens en meisjes van JO10 thuis tegen verloren en het zal zeker niet makkelijk worden. Maar als ze het plezier wat ze hebben in de wedstrijd gooien staan ze al één nul voor!

Fc Harlingen JO11

De jongens van JO11-1 namen het thuis op tegen Akkrum JO11-1. Na amper 5 minuten spelen stond het al 2-0. Vlak voor rust werd het 3-0 voor fc Harlingen. Akkrum kwam er niet aan te pas en het was fc Harlingen die de 4-0 overwinning kan noteren. Ondanks dat het team van JO11-2 niet compleet was en geen wissels had, wisten ze toch te winnen tegen DTD JO11-1 met 2-4.

Fc Harlingen JO13/MO13

In Grou was GAVC JO13-1 de tegenstander van JO13-1 en de Harlingers kwamen aan scoren toe. Maar liefst 8 keer wist fc Harlingen de keeper van GAVC te passeren. Eindstand 0-8. JO13-2 nam het thuis op tegen SWZ Boso Sneek JO13-3 en verloor met 0-3. Zaterdag nieuwe kansen  voor JO13-2 want dan spelen ze thuis tegen sc Bolsward JO13-4. MO13-1 geeft de overwinning op SC Franeker MO13-1 in de tweede helft weg. Waar de meiden van fc Harlingen op slag van rust met 3-1 voor stonden kwamen de Franekers in de tweede helft terug en werd de eindstand op 4-4 gezet.

Fc Harlingen JO15

De jongens van JO15-1 kwamen in een thuiswedstrijd tegen St. Annaparochie JO15-1 met 0-1 achter. De gelijkmaker hing in de lucht en het was fc Harlingen die in de tweede helft duidelijk sterker was. Maar als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dit wel en zo verloor fc Harlingen met 0-2. Fc Harlingen JO15-2 verloor thuis tegen Blauw Wit '34 JO15-4 met  1-2. JO15-3 nam het in Leeuwarden op tegen MKV JO15-2. Zowel in de 1e als in de 2e helft van de wedstrijd moest er hard gewerkt worden. Beide teams waren toch behoorlijk aan elkaar gewaagd! Het stond 1-1 en de uitslag kon eigenlijk alle kanten op. Uiteindelijk zag MKV toch nog zijn kans schoon en maakte een goal. Eindstand 2-1. Op naar de thuiswedstrijd op zaterdag 10 november tegen FVC JO15-4.

Fc Harlingen JO17/MO17

Wéér een overtuigende overwinning voor de mannen van JO17-1 en ze blijven stijgen op de ranglijst. SJO Warga WWS JO17-1 werd verslagen met 1-5. De jonge dames van MO17-1 speelden zaterdag in Menaam tegen de koploper SJO DFC MO17-1 welke nog geen punten heeft laten liggen. Ook nu niet. Het werd 3-1.

Komend weekend zijn er 7 thuiswedstrijden bij de jeugd van fc Harlingen en de dag begint om 9.00 uur waarbij JO8-1 aftrapt tegen JO8-2 van sc Bolsward. JO13-2 speelt om 10.00 uur tegen sc Bolsward JO13-4. Om 10.30 uur speelt JO11-2 tegen SJO DFC JO11-2 en om 11.00 uur begint de wedstrijd tussen fc Harlingen JO15-3 en FVC JO15-4. MO17-1 speelt tegen Beetgum MO17-1 om 12.00 uur, JO15-2 tegen SF Deinum JO15-2 en begint om 13.00 uur en de mannen van JO17-1 sluiten de dag af met hun wedstrijd tegen Minnertsga JO17-1. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur. De overige teams spelen uitwedstrijden. Uiteraard zijn alle uitslagen ook volgende week weer te lezen in het jeugdoverzicht maar de wedstrijden live komen kijken is veel leuker. Eenieder is van harte welkom!