Voetbal

Jeugdoverzicht fc Harlingen

Na het beker-/inhaalweekend van vorig week stond het voetbal afgelopen weekend weer gewoon in het teken van de competitie bij de jeugd van fc Harlingen. Plezier, respect, sportiviteit, eenheid en gezelligheid. Alles kwam voorbij.

 

Wedstrijd fc Harlingen JO17-1-sc Franeker JO17-2.

Fc Harlingen JO8/JO10

Zowel JO8 als JO10 hadden uitwedstrijden. De jongens en meisje van JO8 mochten afgelopen zaterdag afreizen naar Leeuwarden waar ze het opnamen tegen LAC Frisia. En wat hebben ze met z’n allen weer leuke dingen laten zien! Er komt steeds meer voetbal in. Heel veel plezier heeft dit team. De JO10 reisde af naar Minnertsga om daar hun wedstrijdje te voetballen. En ook bij dit team zie je flinke vooruitgang. Verklapt kan worden dat beide teams van fc Harlingen de wedstrijd wisten te winnen maar het is veel leuker om ze zelf eens te kijken. Komend weekend kan dit bij de JO10. Zij spelen tegen Mulier en de wedstrijd begint om 10.00 uur thuis bij fc Harlingen. JO8 speelt om 8.30 uur in en tegen Franeker.

 

Fc Harlingen JO11

De jongens van JO11-1 namen het op de Robbenplaat op tegen JO11-1 van Zeerobben. Geen spannende wedstrijd, het werd 14-0. Bij JO11-2 was dit wel anders. Tegen St. Jacob JO11-1 was het fc Harlingen die direct de druk opvoerde. Veel kansen waren ook net mis, op de paal of op de lat maar fc Harlingen wist uiteindelijk een mooie overwinning te boeken van 5-2.

 

Fc Harlingen JO13/MO13

Na de winst in de bekerwedstrijd vorige week van de MO13-1 hebben de meiden de volgende ronde bereikt. Maar afgelopen weekend was het weer gewoon competitie. Doordat Bolsward en Zeerobben zich hebben teruggetrokken uit de competitie heeft de KNVB besloten om er bij de meiden een anderhalve competitie van te maken. De meiden van MO13 spelen dus 3x tegen elke tegenstander. Afgelopen weekend was het de beurt aan MKV MO13-1. Thuis verloren de meiden van fc Harlingen tegen dit sterke team met 1-4. De beide JO13 teams waren een speelronde vrij.

 

Fc Harlingen JO15

De jongens van JO15-1 waren op bezoek bij Zwaagwesteinde JO15-1 en er werd lekker ouderwets op echt gras gespeeld. Het bleek een moeilijke wedstrijd te worden voor de jongens uit Harlingen. Zwaagwesteinde is van oudsher een ploeg van het stevige poetswerk en deze jongens deden daar zeker niet voor onder in de goede zin van het woord. Fc Harlingen kwam moeilijk aan voetballen toe. Het was zodoende een moeilijke wedstrijd waarin Zwaagwesteinde uiteindelijk uitliep naar een terechte 6-2 score. JO15-2 en JO15-3 waren een speelronde vrij.

 

Fc Harlingen JO17/MO17

Na een mooie 3-1 overwinning én een ronde verder in de beker stond er voor de mannen van JO17-1 een streekderby op het programma, SC Franeker JO17-2 kwam op bezoek. Een bekende tegenstander want in de eerste bekerronde stonden ze ook al eens tegenover elkaar. Die wedstrijd werd overtuigend gewonnen met 5-0 maar verliep nogal grimmig (2 rode en 1 gele kaart, overigens alle terecht gegeven toen door scheidsrechter) en na de wedstrijd waren er nog wat woordenwisselingen tussen ouder(s) van Franeker en de scheidsrechter. Dit soort dingen hoort echt niet thuis op een voetbalveld. Fc Harlingen won ook deze keer met 3-1. De jonge dames van MO17-1 waren een speelronde vrij. Zij spelen zaterdag in Menaam tegen de koploper SJO DFC MO17-1.

 

Komend weekend zijn er 6 thuiswedstrijden bij de jeugd van fc Harlingen en de dag begint om 9.30 uur waarbij JO11-1 aftrapt tegen JO11-1 van Akkrum. JO13-2 speelt om 9.45 uur tegen SWZ Boso Sneek JO13-3. De jonge talentjes van JO10 spelen om 10.00 uur tegen Mulier JO10 en de streekderby MO13-1–sc Franeker MO13-1 begint om 11.00 uur. Zowel JO15-1 als JO15-2 trappen om 12.30 uur af. De overige teams spelen uitwedstrijden. Uiteraard zijn alle uitslagen ook volgende week weer te lezen in het jeugdoverzicht maar de wedstrijden live komen kijken is veel leuker. Eenieder is van harte welkom!

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda