Jeugdoverzicht fc Harlingen

Er waren afgelopen weekend weinig wedstrijden bij fc Harlingen vanwege het feit dat het beker/inhaalweekend was bij de jeugd. Drie teams waren nog volop in de strijd om de volgende ronde te bereiken. Slechts 1 team had een inhaalwedstrijd.

Fc Harlingen MO13-1 is door naar de volgende ronde in de beker nadat ze Geel Wit MO13-1 wisten te verslaan. (Foto: P. IJdema)

Fc Harlingen JO8/JO10

Nadat de JO10 in de eerste ronde van de beker de wedstrijden tegen SC Franeker, SC Bolsward en Oosterlittens wist te winnen, waren ze door naar de volgende ronde in de beker. En deze bekerwedstrijd mochten ze in Stavoren spelen waar ze het opnamen tegen QVC. Bij het betreden van het veld werd het al snel duidelijk dat het wel eens lastig zou kunnen worden. De jongens van QVC waren letterlijk én figuurlijk groot vergeleken de jongens en meisjes van fc Harlingen. Toch ging fc Harlingen ervoor en ondanks de druk van QVC bleef fc Harlingen hard werken om de nul te behouden. QVC was te goed op elkaar ingespeeld en kwam al snel op voorsprong. De wedstrijd eindigde in het voordeel van QVC maar fc Harlingen wist zelf nog wel drie maal te scoren. Een wedstrijd waar de Harlingers veel van opgestoken hebben. Komend weekend spelen ze lekker verder in hun eigen competitie. Ze reizen af naar Minnertsga.

Fc Harlingen JO11

In deze categorie kwamen alleen de jongens van JO11-1 in actie. FVC JO11-1 was hun tegenstander, een ploeg uit Leeuwarden welke is overgezet en dus nieuw bij hun in de competitie. FVC oefende direct veel druk uit waarbij fc Harlingen teruggedreven werd naar eigen helft. De keeper van fc Harlingen plukte diverse ballen uit de lucht maar kon toch niet voorkomen dat FVC op voorsprong komt. Ondanks de achterstand waren de teams flink aan mekaar gewaagd en ging het snelle spel alle kanten op. Aanvallen van beide kanten en de keepers moesten flink aan de bak. Wanneer de pech toeslaat bij fc Harlingen is het FVC die goed doorgaat en uiteindelijk ook de wedstrijd wint met 5-2.

Fc Harlingen MO13

Deze meiden mochten het in een bekerwedstrijd thuis opnemen tegen Geel Wit MO13. In de eerste 10 minuten speelden de meiden van fc Harlingen goed in de aanval en waren ze constant op de helft van de tegenstander. Toch duurt het nog 24 minuten voor de eerste goal valt. Vlak voor rust komt fc Harlingen op 2-0 voorsprong. Trots gingen ze de zeer korte pauze in want de tegenpartij moest de boot van Ameland halen. In de tweede helft kreeg Geel Wit meer de bal en het werd ook al snel 2-1. Beide teams wilden duidelijk door in de beker en dat zag je ook terug in het spel. Dankzij de geweldige keeper van fc Harlingen bleef het doel schoon terwijl er aan de andere kant wel gescoord werd. Toch wist Geel Wit op het einde nog door te breken werd de eindstand 4-2. Fc Harlingen MO13-1 is door naar de volgende ronde in de beker!

Fc Harlingen JO17

De selectie was compleet voor de bekerwedstrijd tegen IJVC/Blauwhuis JO17-1. De wedstrijd die op een doordeweekse dag op eigen veld gespeeld werd en waarbij het ging om een plekje in de volgende ronde van de beker. Fc Harlingen wilde zeker dat plekje bemachtigen en bij het eerste fluitsignaal was dit ook duidelijk te merken. Het was fc Harlingen die de druk opvoerde en dit resulteerde al na twee minuten spelen in een goal voor de Harlingers. Vlak voor rust hadden ze uit kunnen lopen naar 3-0 maar ze bleven steken op 2-0. Na de rust kwam fc Harlingen wat vaker onder druk te staan. Maar door goed combinatie voetbal konden de mannen zich er vrij gemakkelijk onderuit voetballen. Dit leverde een mooie aanval op waarbij fc Harlingen de stand op 3-0 zette. Vlak voor tijd werd er toch nog gescoord door Blauwhuis via een verre uittrap van hun keeper waardoor hun spits een op een met de keeper van fc Harlingen kwam te staan. Een mooie 3-1 overwinning én een ronde verder in de beker.

Komend weekend zijn er 4 thuiswedstrijden bij fc Harlingen en begint de dag iets later dan normaal. Om 10.30 uur trappen de MO13-1 af. JO11-2 begint om 10.45 uur en neemt het op tegen St. Jacob JO11-1. MO17-1 begint om 12.15 uur en neemt het op tegen St. Minnertsga/St. Jacob MO17-1. Aan de stand in hun competitie is te zien dat ze aardig gelijk op gaan. Het zou wel eens een spannende wedstrijd kunnen gaan worden. Dit is ook het geval bij de mannen van JO17-1. Zij nemen het thuis op tegen SC Franeker JO17-2. Een bekende tegenstander want in de eerste bekerronde stonden ze ook al eens tegenover elkaar. Dit resulteerde toen in een overwinning voor de Harlingers en de Franekers zullen ongetwijfeld voor revanche gaan zaterdag. De wedstrijd begint om 14.30 uur. De overige teams spelen uitwedstrijden. Uiteraard zijn alle uitslagen ook volgende week weer te lezen in het jeugdoverzicht.