Sport

Jeugdoverzicht fc Harlingen

De jongens van fc Harlingen JO15-1 hebben alles gegeven in de thuiswedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen JO15-1 maar wisten niet te scoren. Foto: P. IJdema

Fc Harlingen JO8/JO9/JO10: Officieel worden de uitslagen en standen niet weergegeven omdat de spelertjes in deze leeftijdscategorie zich in een ontwikkelingsfase bevinden. De competitie wordt gezien als een middel welke bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling van de voetballer. Maar dan zie je de jonge talentjes zo hun best doen dat er toch een kort verslagje te lezen is. De jonge spelertjes van fc Harlingen JO8-1 moesten al vroeg uit hun bedjes vanwege de uitwedstrijd in Ferwert. Ferwert had al aangegeven dat ze allemaal spelertjes hadden die nog maar net begonnen waren met voetbal. Veel leerzame momenten waren er ook eigenlijk niet voor de spelertjes van Ferwert daar waar de Harlingers al wel vaker gevoetbald hadden. De uitslag was monsterlijk en Ferwert heeft besloten om naar de JO7 te gaan. Dit was iets te veel van het goede. Ook daar leert men van. Fc Harlingen JO10-1 speelde ook een hele leuke wedstrijd met enorm veel spanning maar bovenal het enorme plezier waarmee iedereen voetbalde. Ze verloren wel met 2-5 maar dat mocht de pret uiteraard niet drukken. Zaterdag nemen ze de oversteek naar Vlieland. Superspannend!

Fc Harlingen JO11: Na de nederlaag van vorige week waren de jongens van fc Harlingen JO11-1 er op gebrand door de trainers om het in deze wedstrijd tegen de Waterpoort Boys JO11-1 direct vanaf de aftrap aan te pakken. Dit pakte goed uit en resulteerde in een 12-0 overwinning. Het goede spel van fc Harlingen JO11-2 werd dit keer niet beloond in Sexbierum tegen AVC JO11-1. De wedstrijd had enorm veel spanning en goed combinatie voetbal. Eindstand 3-1 voor AVC.

Fc Harlingen JO13: fc Harlingen JO13-1 nam het thuis op tegen de jongens van MKV’29 JO13-1. Het is pas in de tweede helft dat er doelpunten vallen. 1-0 voor de Harlingers. Wanneer het even later 2-2 staat, proeft fc Harlingen de verdiende punt. In de allerlaatste seconde scoort MKV de 2-3 en is het Harlingen die (onverdiend) de deksel op de neus krijgt. Fc Harlingen JO13-2 nam het in Balk op tegen Balk JO13-2 en hadden niks in te brengen. Eindstand 10-0 voor Balk.

Fc Harlingen MO13: Omdat de meiden van MO13 in een wel heel kleine competitie spelen worden er tussendoor oefenwedstrijden gespeeld. Zo ook afgelopen zaterdag. Een ploeg van LSC uit Sneek kwam naar Harlingen en deze alleraardigst oefenpotje eindigde in een 2-2.

Fc Harlingen JO15: fc Harlingen JO15-1 verloor in een thuiswedstrijd met 0-4 van Leeuwarder Zwaluwen JO15-1. Foto’s van P. IJdema zijn hier te zien: https://flic.kr/s/aHsmqVsUvF  fc Harlingen JO15-2 speelde ook thuis en nam het op tegen Lac Frisia JO15-4. Ook deze wedstrijd konden ze niet winnen en het werd 1-7. Ook fc Harlingen JO15-3 konden geen punten pakken tegen sc Franeker JO15-4. In Franeker werd het 4-0. Wie weet gaat het aanstaande zaterdag lukken. Dan spelen de mannen thuis om 10.45 uur tegen St. Jacob JO15-1.

Fc Harlingen JO17: fc Harlingen JO17-1 zag zijn wedstrijd tegen afgelast worden. Dinsdagavond 2 oktober zullen ze Berlikum JO17-2 thuis ontvangen. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur.

Fc Harlingen MO17: fc Harlingen MO17-1 speelde in Deinum tegen het team MO17-1 en wederom kunnen de jonge dames een gelijke stand opschrijven. 1-1. Zaterdag ontvangen de jonge dames SC Bolsward MO17-1 op de velden van fc Harlingen. De wedstrijd begint om 12.45 uur.

Zaterdag gaan de teams van fc Harlingen weer verder met de competitie. Voor JO15-1 begint de dag wel heel erg vroeg. Zij spelen om 8.45 uur in Leeuwarden tegen Blauw Wit '34 JO15-2. Op de velden van fc Harlingen trappen de jongens van fc Harlingen JO11-2 de dag af om 10.15 uur met hun wedstrijd tegen St. Annaparochie JO11-2. Verder komen JO15-3, MO17-1 en JO17-1 op de velden van fc Harlingen in actie. De overige teams zullen verspreid in Friesland te vinden zijn. Uiteraard is een ieder weer van harte welkom!

|Doorsturen

BuienradarAgenda