Jeugdoverzicht fc Harlingen

Traditiegetrouw begint het voetbalseizoen met bekerwedstrijden. Ook bij fc Harlingen. Maar vanwege de Visserijdagen werden deze bekerwedstrijden volop verzet. Ook de droogte van de velden bij diverse clubs waren nog redenen om de wedstrijden af te gelasten. Maar deze week gingen verschillende teams weer los en langzamerhand wordt het weer gezellig druk op en rond de velden van fc Harlingen. Met ingang van dit seizoen zijn er nieuwe leeftijdscategorieën te vinden bij fc Harlingen.

Een spelmoment in de wedstrijd Zeerobben JO11-1 tegen fc Harlingen JO11-1.

Na een uitvoerig onderzoeks- en aanlooptraject spelen de onder 8, 9 en 10-pupillen vanaf dit seizoen 6 tegen 6 wedstrijden op een bijna kwart veld. Door op kleinere velden en in kleinere teams te spelen komen zij vaker aan de bal en gaan ze meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Het spelen op een kleiner veld sluit bovendien beter aan op de belevingswereld van deze kinderen. Dit alles draagt bij aan het uiteindelijke doel: het vergroten van het spelplezier en de ontwikkeling van deze pupillen, aldus de KNVB. De onder 11 pupillen gaan 8 tegen 8 wedstrijden spelen op een bijna half veld. Dit vergt uiteraard de nodige voorbereiding waar men bij fc Harlingen al vroegtijdig mee is begonnen. En de jeugd, trainers, leiders, scheidsrechters en alle andere vrijwilligers zijn er klaar voor.

En dan nu de uitslagen:

Fc Harlingen JO8/JO9: fc Harlingen JO8-1 begint goed aan het bekeravontuur. De eerste wedstrijd in en tegen Minnertga JO8-1 werd met 5-7 gewonnen. Fc Harlingen JO9-1 speelde thuis tegen SJO DFC JO9-2. Fc Harlingen komt met 0-2 achter te staan maar uiteindelijk weten ze de achterstand om te buigen in een 4-2 overwinning.

Fc Harlingen JO11: fc Harlingen JO11-1 ging voor de eerste bekerwedstrijd op bezoek bij Zeerobben JO11-1. Een ploeg die ze later in de reguliere competitie ook nog tegen gaan komen. Zeerobben was dit keer de sterkere ploeg. Eindstand 10-1.

Fc Harlingen JO15: In Leeuwarden verloren de jongens van fc Harlingen JO15-3 tegen de ploeg van LAC Frisia JO15-6 met 13-3.

Fc Harlingen JO17: De delegatie van fc Harlingen JO17-1 vertrok al vroeg naar Scharnegoutum om daar de eerste bekerwedstrijd te spelen. Na 41 minuten spelen valt de eerste goal, aan Scharnegoutums kant. Na rust maakt fc Harlingen de gelijkmaker en ze voelen dat er meer te halen valt. En dat klopt want even later wordt het 1-2. De mannen krijgen vlak voor einde een penalty toegewezen en weten uiteindelijk de wedstrijd te winnen  met 1-3.

Fc Harlingen MO17: fc Harlingen MO17-1 ging op bezoek bij AVC MO17-1 in Sexbierum. Het werd 4-0 voor de thuisploeg.

Zaterdag komen deze teams maar ook de andere teams van fc Harlingen aan bod en de dag begint om 9 uur met de jongste jeugd. Komt u ook weer kijken? U bent van harte welkom!