Voetbal

Jeugdoverzicht fc Harlingen

Afgelopen week werden er weer aardig wat inhaalwedstrijden gespeeld. Hieronder een klein verslag van zowel de teams die afgelopen zaterdag hebben gevoetbald afgelopen weekend als de teams die deze week nog inhaalwedstrijden hadden.

Door 3-1 te winnen van Franeker komt fc Harlingen JO15-1 op een gedeelde eerste plaats.

Fc Harlingen JO7/JO9

De uitslagen en standen worden bij deze leeftijdscategorieën niet weergegeven door de KNVB. U kunt dus het beste zelf even komen kijken hoe deze groepen jongens en meisjes het er van af brengen. Op kleine veldjes strijden ze elke week weer tegen elkaar en hoe jong ze ook zijn, ook zij voetballen zowel thuis als uitwedstrijden en zo wennen ook deze jonge kinderen  langzaam aan het “echte” voetbal. Heeft u een jong voetballertje thuis? Laat hem/haar gratis meetrainen bij fc Harlingen. De JO9-1 spelen om 9.00 hun laatste thuiswedstrijd. Tegenstanders zijn Scharnegoutum ’70.

 

Fc Harlingen JO11

Fc Harlingen JO11-1 won de wedstrijd in Hardegarijp met 3-5. Afgelopen woensdag speelden zij in Leeuwarden tegen Blauw Wit ’34 JO11-2 en de jongens namen de drie punten mee naar Harlingen. Het werd 2-7. De jongens van JO11-2 wisten met 6-1 te winnen van SJO Oudega/HJSC/Heeg en afgelopen woensdag werd er thuis tegen Zeerobben gestreden. Deze waren iets sterker dan de jongens en het werd 3-4. Donderdag 17 mei speelden de jongens van JO11-3 een nog in te halen thuiswedstrijd tegen SWZ Boso Sneek JO11-3 en dit bleek toch best een spannende wedstrijd waarbij de stand elke keer gelijk wordt getrokken. Gelukkig wist fc Harlingen op het laatst toch nog iets meer kracht in de benen te hebben om te scoren en werd het 5-3 voor de Harlingers. Lac Frisia JO11-14 bleek toch iets te sterk voor de jongens van JO11-4. Ze verloren thuis met 0-4. Zaterdag spelen ze hun laatste wedstrijd en reizen dan af naar Ferwert om het op te gaan nemen tegen Wardy JO11-2.

 

Fc Harlingen JO13

De jongens van JO13-1 speelden eindelijk weer een wedstrijd. Deze keer was het in Berlikum en de jongens komen eerst achter te staan. Gelukkig trekken ze het al snel gelijk en na de rust lopen ze zelfs uit tot 1-3. Afgelopen woensdag speelden de jongens in een strijdvolle thuiswedstrijd gelijk tegen Oosterlittens JO13-1. Het werd 1-1. De jongens van fc Harlingen JO13-2 walsten letterlijk over de Oeverzwaluwen JO13-2 heen. Het werd 11-0. Maar ook tegen Franeker JO13-4 was het de ene na de andere goal en werd het uiteindelijk 1-11 voor de Harlingers. Met 28 punten staan de Harlingers bovenaan en ze hebben nog maar één wedstrijd te spelen. Deze zal zaterdag op Terschelling gespeeld gaan worden tegen AVV JO13-1. En wie weet komen ze als kampioenen weer terug. De JO13-3 won met dubbele cijfers (15-0) van Zeerobben JO13-5 en eindigen hiermee hun competitie op een derde plaats.

 

Fc Harlingen JO15

Het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 2 is minimaal bij de JO15-1. En dus mogen de Harlingers geen punten laten liggen. Tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg werd het toch nog wel heel erg spannend maar fc Harlingen wist met 2-3 de wedstrijd winnend af te sluiten. Resten er nu nog twee thuiswedstrijd voor de jongens. Afgelopen woensdag was de eerste en SC Franeker JO15-2 kwam op bezoek. Een spannende wedstrijd waarbij Harlingen aan het langste eind trok en met 3-1 wist te winnen. Fc Harlingen JO15-2 stond weer met frisse moed en veel plezier op het veld. Maar ook tegen Blauw Wit ’34 JO15-6 werd er niet gewonnen en de jongens blijven nog steeds op zoek zijn naar die felbegeerde drie punten. Het werd 7-2 voor de Leeuwarders. Zaterdag de allerlaatste wedstrijd voor de jongens. SWZ Boso Sneek JO15-3 komt dan op bezoek en de wedstrijd begint om 12.30 uur.

 

Fc Harlingen JO17

Voor de mannen van JO17-1 was het afgelopen zaterdag prijsschieten in Oudemirdum. Tegen NOK JO17-1 werd het 0-13. Aanstaande zaterdag een thuiswedstrijd voor de jongens. Om 14.30 uur gaan ze de strijd aan tegen de koploper QVC JO17-1.

 

Fc Harlingen JO19

Donderdag speelden de mannen thuis een inhaalwedstrijd tegen St. IJVC/Blauwhuis JO19-1 en het werd 2-2.

|Doorsturen