Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Afgelopen zaterdag werd alweer de laatste bekerronde voor de bovenbouw gespeeld. Voor de onderbouw was het alweer de derde speelronde voor de reguliere competitie. Vanaf morgen richten dus alle teams zich op de competitie.

Bekercompetitie

JO19

Na twee gelijke spelen op rij tegen Franeker en LSC moest JO19-1 haar meerdere erkennen in sc Bolsward. In Bolsward werd er met 7-1 verloren waardoor JO19-1 is uitgeschakeld voor de beker. Morgen start de competitie in de hoofdklasse B met een uitwedstrijd tegen Hardegarijp. Voor JO19-2 zit het bekeravontuur er na de 5-0 nederlaag tegen Makkum ook op. Ook voor hun begint morgen de competitie met een thuiswedstrijd tegen Blauw Wit. 

 

JO17

JO17-1 liet zich de kaas van het brood eten en begon pas het laatste kwartier te voetballen. Toen was er nog te weinig tijd om de 4-1 achterstand goed te maken. Bij 4-3 was het einde wedstrijd en uitgeschakeld voor de beker. JO17-2 won haar bekerwedstrijd met 4-2 van Berlikum en moet nog tegen Wijkels Hallum uitmaken wie door gaat in de beker. JO17-3 is door de eclatante 7-2 overwinning op Sneek wit Zwart al door in de beker. Zij wonnen drie keer op rij.   

 

JO15

JO15-1 is ook een ronde verder in de beker door overwinningen op fc Burgum en Be Quick. D. Morgen wacht de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Sneek wit Zwart. JO15-2 won keurig van Terschelling met 4-3 en gaat met een derde plaats in de poule niet door in de beker. En ook JO15-3 en JO15-4 gaan na verlies tegen resp. SJO DFC en MKV ’29 ook niet door in de beker.  

 

JO13

Wat een pech voor JO13-1 dat in de thuiswedstrijd niet verder kwam dan een 3-3 gelijkspel. Genoeg kans op een overwinning maar het lukte niet. Op doelsaldo gaat Franeker door in deze poule. JO13-2 heeft de bekercompetitie afgesloten met een klinkende 6-1 overwinning op Makkum. Niet door in de beker maar wel klaar voor de competitie. Morgen meteen al de derby tegen Franeker.

 

Najaarscompetitie

Afgelopen zaterdag wederom een mooie overwinning voor JO12-1. Dit keer waren deze jonge talenten te sterk voor FVC. Het werd in Leeuwarden 1-7. JO12-2 blijft het ook goed doen. Nu was er weer een 6-3 overwinning op Blauw Wit en daarmee blijft de ploeg ongeslagen en samen met Nicator koploper in de 3e klasse. Voor JO12-3 is het wekelijks opboksen tegen JO12-1 teams. Kansen lijken er alleen te liggen in de wedstrijd tegen sc Bolsward JO12-3. De moed erin houden en straks hopen op een competitie met gelijkwaardige teams. 

 

JO8, JO9 en JO10

Bij deze competities worden er geen uitslagen en standen door de KNVB bijgehouden. De spelers in deze leeftijdscategorie bevinden zich in een ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. 

 

De dag van morgen

Met tien thuiswedstrijden is het voor Zeerobben weer een vol programma op de zaterdagochtend. Voeg daarbij nog eens de elf uitwedstrijden en de start van de Waddenrobkes en er zal weer een gezellige drukte op het Oostersportcomplex zijn. Vanaf 8.45 uur beginnen de eerste wedstrijden. Om 12.30 uur beginnen de laatste jeugdwedstrijden. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda