Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Het was afgelopen zaterdag weer een mooie dag op het Oostersportpark. Zoals gebruikelijk was er wederom een goed gevuld programma. Vanaf 9.00 uur tot ongeveer 14.00 uur was het een komen en gaan voetballers. Ondanks de corona-perikelen op onder andere de basisscholen was er toch weer genoeg animo en dus weer een goede opkomst.

Traditiegetrouw begonnen de Waddenrobkes in hun arena en op hetzelfde tijdstip begon de JO10-groep aan een toernooitje en speelden de JO11-1 en JO12-1 een oefenwedstrijd tegen elkaar. Aansluitend speelden de mannen van JO19-1 om 10.15 uur op het hoofdveld een oefenwedstrijd tegen de beloftes. Dat was voor velen wel weer even wennen om een wedstrijd van 2 x 45 minuten te spelen. Een leuke wedstrijd die middels het videosysteem Usportfor door iedereen thuis bekeken kon worden. De trainers van beide teams waren dan ook zichtbaar tevreden na afloop en de spelers des te meer. De vrouwen van MO17 en Vrouwen 1 hadden de handen in elkaar geslagen en speelden op hetzelfde tijdstip een onderling toernooi op het Plusveld. Op datzelfde Plus-veld hadden de jongens van JO17-1 en JO15-1 gekozen voor een partijtje voetvolley hetgeen hilarische taferelen opleverde. Op het D-veld hadden de kinderen van de JO8- en JO9-groep zich inmiddels verzameld. Dat behoeft geen verdere uitleg. Zij zijn er elke week en willen maar een ding en dat is partijtjes spelen. De organisatie staat elke week en het plezier is er nog steeds en daar draait het uiteindelijk om in het voetbal.  Tot slot verzamelden rond 12.00 uur de trouwe vriendenploegen JO19-2/JO17-2/JO17-3 zich voor de traditionele afsluiting op het hoofdveld. Elke week zijn ze er weer en elke week maken ze er weer iets moois van. Voetballen in coronatijd vergt wat aanpassingen maar blijft voor velen een mooie uitje op de zaterdag. 

Nu de meivakantie is begonnen blijkt dat veel kinderen weg zijn de komende tijd. Bovendien staat voor volgende week het Hemelvaart weekend op het programma. Er zijn eigenlijk onafgebroken voetbalactiviteiten geweest de laatste weken maar gezien de afwezigheid van velen de komende tijd is er voor zaterdag 8 en 15 mei gekozen voor een vrij weekend. Daarna zal de draad weer worden opgepakt.

 

Zaterdag 12 juni

Zaterdag 12 juni wordt door het Oranje fonds in samenwerking met de KNVB de Nationale Voetbaldag georganiseerd. Uiteraard doet ook de gehele jeugdafdeling van Zeerobben daar aan mee. Zeerobben gaat daar zelf invulling aan geven en is bezig met de organisatie van leuke activiteiten voor de gehele jeugdafdeling. Een dag later speelt het Nederlands elftal haar eerste poulewedstijd op het EK tegen Oekraïne. Het laat zich dus raden dat het die dag wel eens een oranje getint dagje kan gaan worden. Gezellig wordt het in ieder geval. Daarover later meer. Eerst genieten nu van de meivakantie. 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda