Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Zo langzamerhand komen er steeds meer berichten tot ons met betrekking tot de (eventuele) start van de Regiocup door de KNVB. Tegelijkertijd weten we ook dat alles nog erg onzeker is. De KNVB heeft de speeldagenkalender vrij gegeven en heeft ook al een poule-indeling gemaakt voor alle teams die meedoen. De KNVB had graag op zaterdag 24 april met de start van de Regiocup willen beginnen maar na de persconferentie van afgelopen dinsdag weten we dat die datum niet gehaald zal worden. 

 

In het gepresenteerde openingsplan wordt bij de datum 11 mei “Buiten sporten verruimen, onder voorwaarden” genoemd en bij stap 5 die per 7 juli aanstaande. ingaat wordt “Binnen- en buitensporten toestaan (zowel trainingen als wedstrijden) voor volwassenen en kinderen” genoemd. Het wachten is nu op nieuwe informatie van de KNVB voor de clubs.

En dus gaat Zeerobben weer verder met waar ze mee bezig was en dat is de jeugd zoveel mogelijk de gelegenheid bieden om toch te kunnen sporten. Velen vinden het prachtig om elke zaterdag wedstrijdjes te spelen op het Oostersportpark. Anderen zijn toe aan wedstrijden tegen andere clubs. Begrijpelijk. Ondanks herfst-mix-toernooien, krokustoernoooitjes, spelmorgens, onderlinge wedstrijden (wel of niet gemixt) en trainingen zijn velen wel toe aan  nieuwe uitdagingen. 

Afgelopen zaterdag werden er door de jeugdafdeling weer wedstrijden georganiseerd en gelukkig was het enthousiasme toch best weer groot. Er werd goed gevoetbald, gelachen, gedold, gemopperd en gejuicht. Kortom, bijna gelijk aan een ‘normale’ zaterdag. Gelukkig is het mogelijk om binnen de jeugdafdeling veel te mixen waardoor er veel mogelijk is. De trainers zijn zeer inventief. Zo speelden een mix van JO12-1/JO12-2 en JO13-2 een onderlinge wedstrijd. Speelden de jongens van JO15-1 en JO17-1 in een onderlinge mix ook een wedstrijd. Voor de JO10-1/JO10-2/JO10-3 en JO11-3 was er een klein toernooitje. Verder speelden de JO8-1 en JO9-1 gemixt een wedstrijd en was er voor de JO8-2/JO8-3/JO9-2/JO9-3 een 5x5 toernooitje. Daarnaast waren er nog meer wedstrijden voor onder andere de JO15 en JO17 groepen. Kortom, op deze manier wordt toch geprobeerd om de kinderen zoveel mogelijk te laten voetballen. En de opkomst was zoals gezegd weer goed. 

Zaterdag 17 april zal dus niet veel afwijken van de afgelopen zaterdagen. Wedstrijdjes en toernooitjes derhalve. De jeugdafdeling heeft nog een soort van ‘uitwisselingsprogramma’ met sc Franeker op de agenda staan. Het zou mooi zijn om die zo vlak voor een eventuele start van de Regiocup door te kunnen laten gaan maar we weten allemaal dat niets zeker is in deze tijd. Daarom voorlopig eerst maar kijken naar wat wel kan. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda