Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

We gaan zo langzamerhand alweer richting eindfase van de competitie. Dat betekent dat er binnenkort beslissingen vallen. Zowel bovenin als onderin. Spannend genoeg dus voor veel teams.

Zeerobben JO17-3 doet het goed in de competitie en won afgelopen zaterdag met 6-0 van SDS. Zeerobben staat inmiddels op een keurige 5e plaats. (Foto: Wies Procee)

JO19

Na de knappe overwinning van JO19-1 tegen SJO Bergum BCV Combinatie was er afgelopen weer een puntje voor JO19-1. Uit tegen CVVO werd het 2-2. Inmiddels staat JO19-1 op een 9e plaats met 24 punten. Er breekt nu een belangrijke fase aan voor JO19 met zaterdag de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Drachten en twee weken later de thuiswedstrijd tegen Leovardia. Zeerobben kan hele goede zaken doen de komende weken.

 

JO17

Joure was afgelopen zaterdag met 3-1 te sterk voor Zeerobben. Zeerobben staat nu op een 10e plaats op de ranglijst en zal dus nog de nodige punten moeten pakken om zich te handhaven in de hoofdklasse. De ploeg heeft even rust en mag over twee weken thuis aantreden tegen GAVC.  JO17-2 zet de goede reeks door en won thuis met 5-0 van LSC.  Ook concurrent Deinum won en dus blijft het spannend aan kop.  Een keurige overwinning was er voor JO17-3 tegen SDS. Ze wonnen met 6-0 hetgeen tot nu toe een 5e plaats oplevert. Met de standaardteams van o.a. Terschelling, Beetgum en AVC in hun competitie is dat een knap resultaat.

 

JO15

Koploper Leovardia had geen kind aan Zeerobben en won overtuigend met 6-1.  Nog steeds Zeerobben op de 10e plaats. Zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Akkrum.  JO15-2 verloor met 1-4 van QVC maar JO15-3 kwam met een keurige 0-2 overwinning terug uit Tzum.

 

JO13

JO13-1 bleef tegen Harkemase Boys steken op 1-1.  Nog steeds staat de ploeg op de 3e plaats.  JO13-2 deed wat het moest doen tegen nummer laatst Blauw Wit. In Leeuwarden werd het 0-9.  JO13-3 speelde thuis 1-1 gelijk tegen Frisia en JO13-4 dacht kans te maken in Leeuwarden tegen Leovardia maar een ‘versterkt’  Leovardia was met 5-0 te sterk.

 

JO11

Rust was er even voor JO11-1 dat zich kan opmaken voor de wedstrijd van zaterdag tegen Udiros.  JO11-2 kwam met een keurige 2-4 overwinning terug uit Stiens en JO11-3 moest met 1-7 haar meerdere erkennen in Workum. Koploper SJO DFC bleek veel te sterk voor Zeerobben. In de dubbele cijfers dus. JO11-5 kwam met een 10-1 overwinning terug uit Leeuwarden bij Frisia en een nipte nederlaag was er voor JO11-6 tegen SJO Broekster walden.  JO11-7 tot slot won nipt met 2-1 van LSC .

 

En dan waren daar natuurlijk ook nog eens de teams van JO9 en JO8. Ook zij kwamen in competitieverband uit. Maar hier geen uitslagen en standen conform de richtlijnen van KNVB.  Daar sluiten de Waddenrobkes zich bij aan. Ook zij spelen hun eigen competitie in de Froonacker Arena en genieten volop van het spelletje. En als de kinderen genieten geniet iedereen op en rond het veld.

 

De dag van morgen

Met de vakantie in aantocht is het betrekkelijk rustig op de velden zaterdag. Nou ja, met 12 thuiswedstrijden en natuurlijk de Waddenrobkes is er toch ook zatedag weer genoeg te beleven op en rond de velden.  En uitslapen is er weer niet bij want de eerste wedstrijden beginnen ook zaterdag gewoon om 8.45 uur. 

|Doorsturen