Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Wat was het toch weer goed toeven op het Oostersportpark bij de jeugdafdeling van Zeerobben. Maar liefst zestien thuiswedstrijden moesten er ‘even’ afgewerkt worden. Voeg daarbij de landencompetitie van de Waddenrobkes en de gezellige drukte is verklaard.

‘De slag om Harlingen’ werd gewonnen door Zeerobben JO17-2. Op eigen veld werd fc Harlingen JO17-1 met 1-2 verslagen. (Foto: Frans Bode)

JO19

Zeerobben JO19-1 kon niet voorkomen dat Drachtster Boys afgelopen zaterdag de titel pakte in de hoofdklasse. In Drachten werd met 3-0 verloren. Feest bij de thuisclub en zorgen, grote zorgen voor de gasten die zich nu in de degradatiezone bevinden. Maar afgelopen dinsdag was daar weer het JO19-1 zoals we dat kennen van eerder. Na een 1-3 achterstand wist Zeerobben toch nog een 4-3 overwinning uit het vuur te slepen. Een belangrijke overwinning in deze beslissende fase. Het staat allemaal dicht bij elkaar maar het verschil in gespeelde wedstrijden is groot. Morgen de belangrijke uitwedstrijd tegen CVVO.

 

JO17

Kansloze nederlaag was er ook voor JO17-1 tegen SJO Broekster Walden. Een groot deel van de selectie was blijkbaar nog niet goed uitgerust van de schooltrip en dat betekende een 4-0 nederlaag en ook hier zorgen met betrekking tot de stand op de ranglijst. ‘De slag om Harlingen’ werd afgelopen zaterdag fraai gewonnen door JO17-2. Na een 1-0 achterstand gaf Zeerobben even gas en boog de achterstand om in een 1-2 voorsprong die ook over de streep werd getrokken.

 

JO15

Verlies ook voor JO15-1 in de wedstrijd tegen SJO Broekster Walden. Het werd 4-1. Morgen komt koploper Leovardia naar het Oostersportpark. JO15-2 kwam met een verdienstelijk 2-2 gelijkspel terug uit Joure en JO15-3 moest haar meerdere erkennen in Mulier.

 

JO13

Zeerobben JO13-1 kwam met een 5-0 overwinning terug uit Drachten bij Drachtster Boys. Inmiddels heeft deze ploeg het maximale bereikt. Ze staan keurig op een derde plaats in de hoofdklasse. De achterstand op de nummer twee is tien punten. JO13-2 speelde al vroeg thuis tegen Frisia en moest genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. JO13-3 pakte drie punten in de uitwedstrijd tegen Beetgum. JO13-4 herstelde zich knap na de roemloze ondergang in Sneek. Franeker moest ervaren dat dit ploegje best aardig kan voetballen. Het werd 8-0. JO13-5 verloor thuis kansloos van AVC.

 

JO11

Mooi om te zien hoe goed de teamspirit blijft bij JO11-1 die nog steeds wacht op haar eerste punt. Dit keer was Blauw Wit met 8-1 te sterk. Morgen wacht de nummer vier van de ranglijst Emmen JO11-1. JO11-2 speelde een spannende wedstrijd tegen FVC en won die met 3-2. JO11-3 was niet opgewassen tegen Mulier. In Witmarsum werd het 7-2. JO11-4 was de baas over Deinum. Thuis werd er met 3-1 gewonnen. JO11-5 speelde tegen AVC en moest een 1-3 verlies incasseren. En alweer een overwinning voor JO11-7. Zij kwamen met een 3-1 overwinning terug uit Makkum.

 

En dan waren daar natuurlijk ook nog eens de teams van JO9 en JO8. Ook zij kwamen in competitieverband uit. Maar hier geen uitslagen en standen conform de richtlijnen van KNVB. Daar sluiten de Waddenrobkes zich bij aan. Ook zij spelen hun eigen competitie in de Froonacker Arena en genieten volop van het spelletje. En als de kinderen genieten geniet iedereen op en rond het veld.

 

De dag van morgen

Morgen toch weer veertien thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. Als de weersvoorspellingen ons niet bedriegen dan wordt het morgen een hele mooi dag. Niet alleen wat betreft het weer maar zeker ook wat betreft het jeugdvoetbal want jeugdvoetbal blijft boeien en blijft leuk ongeacht de leeftijd en ongeacht het niveau. Dat zal zaterdag dan ook ongetwijfeld veel mensen naar de Achlumerdijk lokken. Vanaf kwart voor negen klinkt het eerste fluitsignaal. 

|Doorsturen