Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Voetballen in tijden van corona vereist de nodige aanpassingen maar met een beetje goede wil is er toch nog veel te organiseren zo bleek de afgelopen weken op het Oostersportpark bij Zeerobben. Er werden drie ‘toernooizaterdagen’ georganiseerd en afgelopen weekend werd er weer geoefend om fit te blijven. Morgen weer nieuwe activiteiten. 

 

 

Wintertoernooi 2021

“Amateurvoetbal schakelt na nieuwe coronamaatregelen over op plan B”, zo liet de KNVB onlangs weten. Goed voorbeeld doet goed volgen dachten ze bij Zeerobben en ook daar werd geschakeld naar plan B.

Normaal gesproken werd rond deze tijd de laatste hand gelegd aan het toernooiboekje voor het Wintertoernooi 2021. Er is lang getwijfeld dit jaar door alle onzekerheden. Mogen we in januari alweer voetballen? Zo ja, alleen onderling of mogen ook verenigingen vanuit andere provincies meedoen? Mag de kantine rond die tijd wel weer open? Hoe staan andere verenigingen tegenover deelname aan een toernooi? Teveel onzekerheden om te beslissen om verder te gaan met de voorbereidingen op het Wintertoernooi in de veronderstelling dat het gewoon door kan gaan. Maar als het dan niet ‘gewoon’ door kan gaan, dan misschien wel ‘ongewoon’. Wat is het dan mooi dat een vereniging als Zeerobben met zo’n grote jeugdafdeling de mogelijkheid heeft om toch een Wintertoernooi te organiseren. Niet met andere verenigingen maar wel met alle eigen jeugdleden vanaf de JO8 t/m de JO19. En dat gaat dan ook gebeuren. Op zaterdag 9 januari gaat dit toernooi op het Oostersportpark plaats vinden. Zeerobben weet nog niet hoe de wereld er dan uitziet maar als er genoeg speelruimte komt zal het zeker weer  een fantastische worden. Het is meteen de eerste zaterdag na de kerstvakantie. Een week later wil de KNVB (in het meest positieve scenario) de competitie herstarten. Voor de senioren maar misschien ook wel voor de jeugd. Dan is dit een mooie ‘opwarmer’ voor de herstart. Een commissie is op de achtergrond reeds bezig om één en ander uit te werken. Er zijn heel veel ideeën die tot iets moois gaan leiden. Voor nu is alleen de datum bekend. 9 januari a.s. “Save the date.”

 

4x4/7x7/spelmorgen

Na een weekend waarin de teams vrije invulling konden geven aan activiteiten met hun team worden er morgen vanuit het jeugdbestuur weer activiteiten georganiseerd. Zoals altijd starten om 9.00 uur de Waddenrobkes weer met hun landencompetitie. Op datzelfde tijdstip begint er ook een 4×4 toernooi voor de MO13 groep en een 7×7 toernooi voor de JO11 en JO12 groepen. Die zijn dan om 10.30 uur klaar en dan gaat voor de JO8, JO9 en JO10 groepen een spellencircuit van start. Een spellencircuit dat in het teken staat van voetbal. Voor de JO13 en JO14 groepen begint om 10.30 uur ook een 7×7 toernooi. Om 12.00 uur is het de beurt aan de JO15 groep met ook een 7×7 toernooi waarna om 13.30 uur de zaterdag wordt afgesloten door de MO17, JO17 en JO19 groepen met eveneens een 7×7 toernooi.

Op deze manier denkt het jeugdbestuur voor elke leeftijdsgroep iets leuks te gaan organiseren. In verband met een goede organisatie en de corona-maatregelen is opgave vooraf noodzakelijk. Dit kan net als bij het Herfst Toernooi weer bij de eigen leider. De laatste keer kreeg de organisatie vragen over vriendjes/vriendinnetjes die wel/niet mee mochten doen. Dit kan uiteraard ook dit keer maar dan ook vooraf opgeven bij de leider van je vriendje.

Bovengenoemd schema geldt in eerste instantie voor 21 en 28 november. Op 5 december staan er weer andere activiteiten gepland en daarna wordt gekeken  wat eventueel nog op 12 en 19 december georganiseerd kan gaan worden. Dit is uiteraard ook mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Tijdsschema:

09.00-10.00 Waddenrobkes

09.00-10.30 4×4 toernooi MO13; 7×7 toernooi JO11 en JO12

10.30-12.00 Spellencircuit JO8, JO9 en JO10; 7×7 toernooi JO13 en JO14

12.00-13.30 7×7 toernooi JO15

13.30-15.00 7×7 toernooi MO17, JO17, JO19

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda