Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Zaterdag 29 augustus om 8.45 uur klonk het eerste fluitsignaal van een officiële wedstrijd na maanden van rust. Op het A-veld viel die eer te beurt aan JO13-2. Zij trapten al vroeg af voor de bekerwedstrijd tegen Balk die meteen een 2-0 overwinning opleverde.

Helaas konden niet alle geplande bekerwedstrijden doorgaan. Zo moest ONS Sneek MO17-1 zich afmelden voor de bekerwedstrijd tegen MO17-1 en ook Scharnegoutum JO14-1 moest afzeggen voor de wedstrijd tegen JO14-1. Deze wedstrijden moeten op een ander tijdstip ingehaald worden. 

JO19-1 is ingedeeld in een zware poule met Be Quick Dokkum, L. Zwaluwen en FC Burgum. Dan is het altijd fijn als je goed start en dat deed JO19-1. Qua veldspel was het misschien nog niet geweldig maar het resultaat deed dat snel vergeten. Al helemaal toen de winnende treffer vijf minuten voor tijd werd gemaakt. Man van de wedstrijd werd keeper Jorn Doeksen die in de slotminuut een penalty stopte. De eerste bekerwinst is een feit. JO19-2 ging op bezoek in Bolsward en verloor daar de wedstrijd met 6-1. 

Voor JO17-1 is de eerste bekerwinst ook een feit. Thuis werd er met 3-1 van Hardegarijp gewonnen. L. Zwaluwen en SJ Broekster Walden zijn de volgende tegenstanders. 

Veel doelpunten bij de wedstrijd van JO17-2. Zij verloren de uitwedstrijd tegen Frisia met 7-4. Er was ook een prima start voor JO17-3 in de beker. Thuis werd er overtuigend met 6-1 gewonnen van L. Zwaluwen. 

Ook JO15-1 zit in een ‘stevige’ poule met ONS, Workum en Franeker. Dus goed beginnen was ook hier de opdracht. En dat lukte. In Workum werd er met 3-0 gewonnen. JO15-3 speelde in Oosterend en verloor daar met 2-0 van SDS/Nijland en JO15-4 was uiteraard niet opgewassen tegen de nummer een van Hindeloopen. Thuis werd het 15-0 voor Hielpen. 

JO13-1 kwam met een mooie 6-1 overwinning terug uit Makkum en zoals reeds gezegd won JO13-2 met 2-0 van Balk. Voor het eerst op een ‘groot’ veld en meteen winst. Dat moet vertrouwen geven. 

Omdat er voor de overige teams geen bekercompetitie meer wordt georganiseerd waren dit alle bekerresultaten. 

 

Zaterdag

Het begint nu toch allemaal wel serieus te worden als je kijkt naar het programma van zaterdag op het Oostersportpark. Want nu de jongste jeugd geen bekercompetitie speelt, start voor die teams morgen de competitie al. Dus van JO19 t/m JO13 bekervoetbal en voor JO12 t/m JO8 start de competitie. En als je dat dan allemaal bij elkaar optelt dan kom je morgen toch uit op maar liefst vijftien thuiswedstrijden voor alleen al de jeugdafdeling. Vanaf 8.45 uur is het volle bak op het Oostersportpark. De persconferentie van afgelopen dinsdag leerde ons dat we moeten blijven opletten hoe moeilijk dat ook voor een ieder soms is. Zaterdag weer een belangrijke dag dus. Niet alleen binnen maar zeker ook buiten de lijnen.  

|Doorsturen

BuienradarAgenda