Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

“Eindelijk”, “wat heerlijk” , “hier waren we wel weer aan toe”, “hopen dat het zo blijft”. Dit waren slechts een paar opmerkingen van mensen die afgelopen zaterdag aanwezig waren op het Oostersportpark. Want daar werd weer gevoetbald. De trainingen zijn natuurlijk alweer een tijdje bezig maar afgelopen zaterdag dan ook eindelijk weer eens wedstrijden. En Zeerobben had er alles aan gedaan om te proberen om alles in goede banen te leiden. Daarvoor was het protocol aangepast en de kantine iets anders ingericht. De vereniging hoopt hiermee het virus buiten de deur te houden. 

Om 10.30 uur trapte JO17-1 af tegen vv Heerenveen JO17-1. Deze ploeg komt uit in de 6e divisie. Ondanks dat het de eerste wedstrijd van het seizoen was mocht men niet ontevreden zijn met de 5-2 overwinning. ’s Middags werd er met het team gesupt in de grachten van Harlingen en dat was met de tropische temperaturen natuurlijk een groot feest. Ook JO15-1 en JO14-1 kwamen ’s ochtends in actie maar speelden een uitwedstrijd. JO15-1 was afgereisd naar Emmeloord en speelde daar tegen 5e divisionist Flevo Boys JO15-1. Het werd een hele leuke partij die met 3-4 door Zeerobben werd gewonnen. Op dat moment speelde JO14-1 uit tegen Heerenveense Boys. En ook hier winst voor Zeerobben. Het werd 0-1.

 

Maar ook afgelopen week alweer doordeweekse wedstrijden. JO17-1 reisde af naar Trynwalden om daar met 3-1 te winnen van de plaatselijke vv. JO15-1 speelde afgelopen dinsdagavond een leuke oefenwedstrijd tegen LAC Frisia JO15-1 dat uitkomt in de 3e divisie. Na een 0-0 ruststand verloor JO15-1 met 0-1 van de ploeg die dit seizoen getraind wordt door oud Zeerobbentrainer Laurens Bergsma. 

 

De dag van morgen

Het blijft allemaal nog een beetje onzeker in tijden van corona en legionella besmettingen maar vooralsnog gaat Zeerobben er vanuit dat er morgen ook weer volop gevoetbald wordt op het Oostersportpark. Om 9.00 uur oefenen JO14-1 en JO11-1 tegen Blauw Wit. Om 10.30 uur is het de beurt aan JO15-1 die oefent tegen Marum en om 12.00 uur oefent JO12-1 tegen Heerenveen. 

JO17-1 speelt een minitoernooi ’s ochtends. Daarvoor zijn LAC Frisia en J.V.C. Julianadorp uitgenodigd. De eerste wedstrijd tussen Zeerobben en LAC Frisia is om 9.30 uur. 

 

Maar er is meer te doen. Morgen spelen SC Cambuur J012-1 en AFC ’34 J012-1 van 12:30-14:00 uur een twin games oefenpartij bij Zeerobben. Twin Games is een wedstrijdvorm waarin opgesplitste teams gelijktijdig op twee velden naast elkaar spelen tegen een tegenstander. Het gaat om een wedstrijdvorm waarin 8 tegen 8 gespeeld wordt op een pupillenveld. Hierdoor kunnen veel spelers tegelijkertijd speelminuten maken en worden ze gedwongen om in kleine ruimtes, met weinig tijd beslissingen te maken onder weerstand. Er wordt gespeeld in vier verschillende blokken van 17,5 minuut. De eindstand, hoewel de stand in deze leeftijdsgroep niet actief bijgehouden wordt, zijn alle blokstanden bij elkaar opgeteld. SC Cambuur JO12-1 zal dit seizoen in een besloten competitie hun twingames wedstijden spelen. Tegenstanders zijn onder anderen: SC Heerenveen, FC Groningen. PEC Zwolle, FC Emmen en FC Twente/Heracles Academie. Tegenstander AFC’34 uit Alkmaar heeft al jaren lang een hele sterke jeugd afdeling dat op het hoogste niveau speelt. Jarenlang maken ook daar de jeugdspelers de overstap richting de BVO’s uit de regio zoals Ajax en AZ. Het zal een mooie strijd worden tussen twee teams die aan elkaar gewaagd zijn. 

 

Liefhebbers van jeugdvoetbal weten waar ze moeten zijn morgen. De kantine is geopend. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda