Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Er waren weer veel verrassingen en emoties liepen soms hoog op. Er gebeurt elke zaterdag weer heel veel op en rond de velden. Zo ook afgelopen zaterdag. 

JO19

JO19-1 heeft de streekderby tegen Franeker niet in winst weten om te zetten. In Franeker werd er met 4-2 verloren hetgeen Zeerobben doet afzakken naar de vierde plaats. Morgen een goede kans om tegen de nummer drie van de ranglijst, Stiens, een goed resultaat te halen. Een keurige 5-1 overwinning was er voor JO19-2 in de wedstrijd tegen Joure. Met elf punten staat JO19-2 keurig op een vijfde plaats in de competitie.

 

JO17

De absolute topper in de hoofdklasse tussen Zeerobben en Joure eindigde onbeslist. Zeerobben dacht de buit binnen te hebben maar zag Joure in de allerlaatste seconde nog de gelijkmaker maken. Zuur maar ook dat is sport. Het werd 2-2. Op Ameland moest JO17-2 de punten aan Geel Wit laten. Het werd 3-1. JO17-3 daarentegen pakte weer de drie punten door thuis met 4-1 van Drachtster Boys te winnen.

 

JO15

JO15-1 kende niet veel moeite met SJO Broekster Walden en won de uitwedstrijd met 0-3. En door het gelijke spel van Buitenpost is Zeerobben weer terug in de top drie. JO15-2 speelde een doordeweekse wedstrijd tegen SWZ Boso Sneek en behaalde een overwinning met dubbele cijfers. Het werd maar liefst 12-0. JO15-3 trof een oude bekende uit de bekercompetitie. Destijds werd er al fors verloren van Berlikum en ook nu was JO15-3 niet opgewassen tegen Berlikum. Er werd met 7-0 verloren.

 

JO13

De absolute topper in de hoofdklasse tussen Zeerobben en FVC eindigde onbeslist. Na een spannende wedstrijd stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. En dat brengt Zeerobben niet dichterbij de koploper. De achterstand blijft twee punten. JO13-2 verloor de uitwedstrijd tegen Oosterlittens nipt met 3-2 en verlies was er ook voor JO13-3 in de wedstrijd tegen SJO Warga/WWS. Het werd 4-0.

 

JO12

JO12-1 was niet opgewassen tegen SWZ Boso Sneek. In Sneek werd er met 5-0 verloren van de koploper. Workum bleek met 1-7 een maatje te groot voor JO12-2 en JO12-3 speelde een wel heel doelpuntrijke wedstrijd. Tegen Workum werd het 5-5. Wat een wedstrijd is dat geweest.

 

JO11

JO11-1 speelde een spannende pot tegen FVC. Het werd uiteindelijk een 4-2 overwinning voor de jongens uit Leeuwarden die Zeerobben nu op de ranglijst passeren. JO11-2 pakte een fraaie 8-3 overwinning op QVC en JO11-3 verloor met 0-4 van ST Stiens/DTD. 

 

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met tien teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

 

De dag van morgen

Nog twee topdagen voor de jeugdafdeling van Zeerobben. Morgen en volgende week is er nog volop jeugdvoetbal op het Oostersportpark. Daarna duiken de teams de winterstop in. Maar eerst morgen nog gewoon lekker vijftien thuiswedstrijden die ook morgen weer de mooiste dag van de week maken. Vanaf kwart voor negen gaan de wedstrijden los.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda