Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Afgelopen zaterdag bleek eens te meer dat voor velen zaterdag de mooiste dag van de week is. Anderen dachten daar misschien heel even iets anders over ondanks dat Sinterklaas aankwam in Harlingen. 

JO19

JO19-1 deed zichzelf tekort afgelopen zaterdag door met 3-3 gelijk te spelen tegen SJO Feanstars. Het verzuimde daardoor op te schuiven naar de tweede plaats op de ranglijst. Concurrent Stiens kwam ook niet verder dan een gelijkspel zodat de achterstand een punt blijft. JO19-2 speelde thuis tegen ST Mulier/Arum/Stormvogels en pakte een punt door 1-1 te spelen.

 

JO17

De zesde overwinning op rij voor JO17-1 in de hoofdklasse is een feit. Afgelopen zaterdag werd de lastige uitwedstrijd tegen Wolvega met 2-0 gewonnen. Zeerobben staat nu met achttien punten aan kop in de hoofdklasse en heeft een punt voorsprong op sc Joure dat nog een wedstrijd tegoed heeft. Maar morgen om 8.45 uur is het wel de moeite waard om al op het Oostersportpark te zijn. Dan speelt JO17-1 tegen sc Joure. Inzet is de koppositie in deze hoofdklasse. JO17-3 verloor afgelopen zaterdag thuis nipt met 1-2 van ST Rijperkerk/Suawoude.

 

JO15

JO15-1 kent tot nu toe een ietwat grillig seizoen met veel verrassende uitslagen. Zo ging de thuiswedstrijd tegen Buitenpost met 1-2 verloren. Daardoor passeert Buitenpost Zeerobben nu op de ranglijst. JO15-1 staat nu vijfde op zes punten achterstand van koploper fc Burgum. JO15-2 was met 1-11 veel te sterk voor LSC. In deze klasse zijn de verschillen soms erg groot. Tegen koploper SJO DFC kon JO15-3 niet stunten. Het werd maar liefst 1-8 voor de jongens uit Dronrijp. Morgen nieuwe kansen tegen Berlikum. Die wedstrijd staat al voor 8.30 uur op het programma. JO15-4 verloor met 4-1 van ST Stiens/DTD.

 

JO13

JO13-1 doet het goed in de hoofdklasse. Afgelopen zaterdag werd er wederom gewonnen. Dit keer met 2-0 VEV ’67. Door deze goede reeks is Zeerobben inmiddels opgeschoven naar de tweede plaats achter koploper FVC. In Leeuwarden verloor JO13-3 met 9-2 van Nicator.

 

JO12

JO12-1 heeft de stijgende lijn naar de overwinning van vorige week op Irnsum niet door kunnen zetten. Thuis werd er met 3-0 van sc Bolsward verloren. Ook een verliespartij was er voor JO12-2 dat met 9-4 verloor van SDS. En ook JO12-3 kwam niet tot een overwinning. In Sneek werd er met 5-2 verloren van Waterpoort Boys.

 

JO11

Na de verliespartij van vorige week tegen koploper ONS was er afgelopen zaterdag een knap herstel van JO11-1. In Bolsward werd er met 7-0 gewonnen waardoor Zeerobben op de tweede plaats blijft staan. JO11-2 verloor met 9-1 van fc Harlingen en JO11-3 speelde een mooie partij tegen Oosterlittens. Het kon alle kanten op maar er stond uiteindelijk 6-5 op het scorebord in het voordeel van Zeerobben. Mooie puntjes.

 

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met tien teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

 

De dag van morgen

Wederom een topdag voor de jeugdafdeling morgen. Maar liefst vijftien thuiswedstrijden staan er op het programma met natuurlijk meteen al om 8.45 uur de kraker van JO17-1 tegen Joure JO17-1. De nummer een en twee op de ranglijst. Daarna is het tot ver in de middag veel jeugdvoetbal op elk niveau en voor zowel jongens als meisjes. Ervaar morgen ook dat zaterdag echt de mooiste dag van de week is en pak ‘m helemaal mee zouden we willen adviseren. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda