Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Winst en verlies lagen ook afgelopen zaterdag weer dicht bij elkaar. Waar de één juichend van het veld ging waren anderen in mineur. Maar voor iedereen geldt: morgen weer een nieuwe competitieronde. Voor velen de achtste alweer. 

JO19

Na twee verliespartijen op rij tegen resp. L. Zwaluwen en Drachten was er afgelopen een knap herstel van JO19-1. In de uitwedstrijd tegen SJO Broekster Walden werd er knap met 3-0 gewonnen. En daarmee staat Zeerobben op een keurige derde plaats in de hoofdklasse. Voor JO19-2 was AVC (nog) een maatje te groot. In Sexbierum werd het 8-1. 

 

JO17

JO17-1 is met een imposante reeks bezig. Afgelopen zaterdag werd de vierde overwinning op rij geboekt. Dit keer werd CVVO met 3-1 verslagen. Dat ging niet makkelijk maar dat maakte de overwinning des te mooier. Gedeeld koploper inmiddels met Workum dat nog een wedstrijd tegoed heeft. JO17-2 speelde een spannende wedstrijd die helaas nipt met 4-5 verloren ging. En datzelfde gold voor JO17-3 dat met 3-2 verloor van Frisia. 

 

JO15

JO15-1 lijkt weer op de weg terug. Na de overwinning van vorige week op Frisia (JO15-2) was er nu een 8-1 overwinning op ST Stiens/DTD. Zeerobben kruipt richting derde plaats. JO15-2 kon het tegen QVC niet bolwerken en verloor met 7-3. JO15-3 pakte vorige week haar eerste overwinning en was afgelopen zaterdag weer dichtbij een overwinning. Maar ze beleven uiteindelijk steken op 4-4 tegen St. Anna. JO15-4 verloor in Franeker met 3-5 van sc Franeker.

 

JO13

En wederom een overwinning voor JO13-1. Een niet al te beste eerste helft werd voortgezet met een veel betere tweede helft en dat leverde een 5-0 overwinning op tegen fc Burgum. JO13-2 speelde een doelpuntrijke wedstrijd in Arum. Het werd 4-4. En JO13-3 verloor thuis nipt met 1-2 van St. Jacob.

 

JO12

In Irnsum verloor JO12-1 met 2-4 van Irnsum. Ook geen overwinning voor JO12-2. Zij verloren thuis van Tzum met 3-0. Het gaat stukje bij beetje beter met JO12-3. Tegen de nummer twee van de ranglijst SJO WTTC werd knap met 2-2 gelijk gespeeld.

 

JO11

Zeerobben JO11-1 speelde tegen de koploper ONS en moest in Sneek een 6-1 nederlaag incasseren. Niet getreurd, de ploeg staat nog steeds op een keurige tweede plaats. JO11-2 verloor thuis met 2-6 van Oosterlittens en verlies was er ook voor JO11-3 dat met 2-1 verloor van Scharnegoutum.

 

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met tien teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

 

De dag van morgen

Het is morgen weer lekker ouderwets druk op het Oostersportpark. Er staan maar liefst vijftien jeugdwedstrijden op het programma. Wie morgen aanwezig is tip het Oostersportpark zal ervaren dat zaterdag inderdaad de mooiste dag van de week is. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda