Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

De laatste weken stonden in het teken van oefen- en bekerwedstrijden. Veel teams zijn al sinds begin augustus weer begonnen met de trainingen om uiteindelijk morgen goed aan de start van de nieuwe competitie te verschijnen. Sommige teams spelen deze week nog een bekerwedstrijd en dan gaat het zaterdag aanstaande eindelijk weer los. Het gaat weer om het ‘echie’ zoals je veel hoort zowel bij spelers als publiek.

 

JO19

JO19-1 begon de bekercompetitie met een 1-0 nederlaag tegen en op Urk. De tweede wedstrijd werd gewonnen van SJO Oudega/HJSC/Heeg met 4-0 en omdat Urk afgelopen weekend verrassend verloor van de SJO gaat JO19-1 op basis van een beter doelsaldo door naar de knockout fase. JO19-2 speelt nog doordeweeks tegen koploper AVC en moet met dubbele cijfers winnen om door te gaan. Een zware opgave.

 

JO17

JO17-1 is als tweede geëindigd in de poule en is dus uitgeschakeld. Ondanks een goede wedstrijd verloor Zeerobben de laatste wedstrijd in Groningen met 1-0 van Lycurgus. Hier gaat Lycurgus door naar de volgende ronde. JO17-2 en JO17-3 speelden ook drie bekerwedstrijden en eindigden beiden op de derde plaats. Ook zij kunnen zich volledig gaan richten op de competitie.

 

JO15

JO15-1 moest in haar poule CVVO en Urk voor zich laten. Van CVVO werd met 4-1 verloren en thuis werd nipt met 2-3 van Urk verloren. De laatste bekerwedstrijd werd nog wel met 5-2 van Joure gewonnen. Morgen wacht de competitie met meteen een streekderby tegen Franeker. JO15-2 en JO15-4 zijn ook uitgeschakeld voor de beker en JO15-3 maakt deze week met Berlikum wie door gaat in de beker.

 

JO13

DE 5-0 overwinning van JO13-1 op LSC bleek een belangrijke want nu zijn zij op doelsaldo door naar de volgende ronde. JO13-2 en JO13-3 konden geen potten breken in hun poule en werden uitgeschakeld.

 

JO12

Binnen de JO12 groep geen teams die door gaan in de beker. JO12-3 was daar nog wel heel dichtbij. Zij voetbalden een puike partij in Workum en wonnen met 4-12. Maar dat bleek uiteindelijk net niet genoeg want op doelsaldo werd JO12-3 geklopt door SJO Arum/Stormvogels die een doelsaldo van +19 hebben tegenover Zeerobben +17.

 

JO11

Binnen de JO11 groep gaan er geen teams door. JO11-2 en JO11-3 waren met een tweede plaats in de poule nog wel dichtbij maar het was allemaal net niet genoeg.

 

JO10, JO9 en JO8

Bij de jongste groepen zijn JO9-1, JO9-2 ook door in de beker.

 

Competitie

Morgen gaat dan eindelijk de competitie van start. De aanloop naar die competitie is niet zonder slag of stoot gegaan. Maar liefst 32 teams (jongens en meisjes) zullen morgen aan de start verschijnen. Daarnaast komen dan ook nog eens de Waddenrobkes in actie voor hun onderlinge landencompetitie. Alle teams zijn weer voorzien van trainers en leiders en gaan met een goed gevoel de competitie in. Met name Hoofd Jeugdopleiding Koos Heising (met assistentie van het jeugdbestuur) moest alle zeilen bijzetten om dit voor elkaar te krijgen maar het resultaat is geweldig. Met name in de midden- en bovenbouw blijven meer jongens en meisjes voetballen waardoor de vereniging vier JO15-teams kon inschrijven en drie JO17-teams. Ook het JO19-1 en JO19-2 zitten qua aantal spelers ruim in hun jasje. Bij de onderbouw is het soms zoeken naar de juiste balans. Wel of niet een extra team of misschien iets meer spelers bij een team. De jeugdafdeling gaat eerst met 32 teams van start en zal in het najaar gaan evalueren of er in de winterstop nog wijzigingen moeten worden doorgevoerd.

 

De dag van morgen

Wie echt weer eens toe is aan een ochtend (of eigenlijk een dag) jeugdvoetbal weet waar die zijn moet morgen. Vanaf 8.45 uur tot 17.00 uur is het voetbal, voetbal en nog eens voetbal. En om 9.00 uur starten de Waddenrobkes ook nog eens met hun eigen landencompetitie. Wie wil weten welke teams op welke tijden spelen wordt verwezen naar de website van de club. Zoek uit en kom langs is het advies. Met de voorspelde weersverwachtingen kan het wel eens druk worden op het complex. De kantine is erop berekend en heeft vanaf 8.00 uur het terras open en de koffie klaar.

|Doorsturen

BuienradarAgenda