Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Zaterdag is de mooiste dag van de week. Dat bleek afgelopen zaterdag maar weer eens toen het een komen en gaan was van voetballers, ouders en vrijwilligers. Toen ook het voorjaarszonnetje zich liet zien was de cirkel rond. 

JO19

JO19-1 kwam thuis tegen Wolvega al snel op een 1-0 voorsprong maar wie dacht dat de ploeg daardoor makkelijker ging voetballen kwam bedrogen uit. Wolvega scoorde zelfs nog de gelijkmaker maar daar bleef het bij, 1-1 dus. JO19-2 kwam met een mooie 1-3 overwinning terug uit Leeuwarden waar gewonnen werd van Blauw Wit. Dat levert deze ploeg een tweede plaats op. Waar gaat dit eindigen?

 

JO17

Wederom verlies voor JO17-1. Drachten kwam op een 2-0 voorsprong. Zeerobben scoorde nog wel een keer maar kwam niet verder dan de 2-1. De ploeg staat nog zevende maar de verschillen zijn zeer gering. Alweer winst voor JO17-2. Dit keer werd er met 3-0 gewonnen van Makkum. Met nog twee wedstrijden tegoed en één punt achterstand op de koploper is er nog veel mogelijk.

 

JO15

JO15-1 verslikte zich in de nummer zes van de ranglijst CVVO. In Lemmer werd het 2-0 voor de Lemsters. Ook een off-day voor JO15-2. Uit tegen SDS werd er kansloos met 4-0 verloren. Een nipte overwinning was er wel voor JO15-3. Thuis tegen Terschelling werd het 1-0. Voor JO15-4 kon het weekend niet meer stuk na de 7-0 overwinning op stadgenoot fc Harlingen.

 

JO13

De verre reis naar Dokkum leverde JO13-1 geen punten op. Tegen Be Quick Dokkum werd er met 2-0 verloren. JO13-2 blijft maar winnen. Dit keer werd Terschelling aan de zegekar gebonden. Het werd 6-1. Morgen de topper tegen FVC die tweede staat.

 

JO12

Na de teleurstelling over de verloren bekerwedstrijd tegen Heerenveen moest JO12-1 weer vol aan de bak in de hoofdklasse. Dit keer kwam Be Quick 1887 uit Groningen naar Harlingen. Deze ploeg bleek nog een maatje te groot deze zaterdag. Het werd 1-7. JO12-2 had haar dag ook niet en verloor met 2-0 van Woudsend. Winst was er wel voor JO12-3 dat met 1-3 won van Oosterlittens. JO12-4 verloor tot slot met 0-5 van Deinum.

 

JO11

JO11-1 speelde een fantastische wedstrijd tegen koploper SWZ Boso Sneek. Na een 3-1 achterstand vond Zeerobben het wel voldoende en stroopte de mouwen op. Ze kwamen terug tot 3-3 en maakte zelfs de 3-4. Een mooie prestatie van dit talentvolle team. JO11-2 dat ook tot de laatste acht was doorgedrongen in de beker maar helaas met 4-3 verloor van Franeker, trof nu Bolsward. In een doelpuntrijke wedstrijd werd het 4-6 voor Bolsward. Bij JO11-3 is het lek nog niet boven maar de leider heeft inspiratie opgedaan in de Balkan dus dat gaat morgen vast goed komen tegen ONS. Ze verloren van vv Heerenveen.

 

JO10, JO9 en JO8

Bij de wedstrijden van deze ploegjes worden nog geen standen en uitslagen bijgehouden. Hier staat de ontwikkeling centraal waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling.

 

Waddenrobkes

Naast de vele wedstrijden speelden natuurlijk de Waddenrobkes ook nog eens hun eigen competitie in de Froonacker Arena met alles erop en eraan.

 

De dag van morgen

Het verhaal over de dag van morgen wordt saai zo langzamerhand. De dag zelf is dan geenszins. Met veertien thuiswedstrijden is het weer een gezellige drukte op de Robbenplaat. Daar komen ook de Waddenrobkes nog eens bij die om 9 uur van start gaan in de Froonacker Arena. Al met al een zaterdag om naar uit te kijken. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda