Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Normaal gesproken zal morgen de voorjaarscompetitie van start gaan voor alle jeugdteams. Dat is echter op het moment van schrijven nog lang niet zeker gezien de weersvoorspellingen. Bij vorst kan er op de grasvelden niet gespeeld worden. Op de kunstgrasvelden is dat geen probleem zolang er maar geen sneeuw op ligt. Het is dus maar afwachten hoeveel wedstrijden er morgen gespeeld gaan worden. 

Afgelopen zaterdag speelden JO13-1 en JO15-1 alweer voor de competitie. Voor JO13-1 was het de tweede wedstrijd na de winterstop. Vorige week werd er nog ruim van Drachtster Boys gewonnen en ook afgelopen zaterdag werd er wederom gewonnen. Dit keer stond er een uitwedstrijd tegen ONB uit Drachten op het programma. Die ploeg staat weliswaar onderaan op de ranglijst maar dat betekende nog geen garantie voor succes. Zeerobben maakte echter geen fout en won met 6-0.

 

Voor JO15-1 stond de zware thuiswedstrijd tegen de nummer twee, ONB, op het programma. De eerste helft was niet best van Zeerobben maar de ploeg herpakte zich en boog de 0-1 ruststand om in een 2-1 voorsprong. Na de 2-2 werd het wederom 3-2 in de slotseconden. Maar de buit was nog niet binnen. In de laatste seconden van de extra tijd kwam ONB nog langszij. Toch opgewekte gezichten bij Zeerobben want er was een uitstekende tweede helft gespeeld.

 

Door de teams van JO11 werd er ook gevoetbald. Afgelopen zaterdag werd er door het jeugdbestuur een onderling wintertoernooi voor de spelers van JO11 georganiseerd. Met negen teams werd er gestreden om de eer van de dag. Er werd gespeeld in een eerste jaar JO11 poule, aangevuld met enkele spelers van JO9 en een tweedejaars JO11 poule. In de finale kwamen beide poule winnaars elkaar tegen. Uiteindelijk trokken de tweedejaars spelers van JO11 aan het langste eind. Het werd een koude, sportieve en gezellige ochtend waar alle JO11 spelers lekker gevoetbald hebben en dus klaar voor de start van de competitie die morgen van start zal gaan.

 

De dag van morgen

Het is dus nog uiterst onzeker of en waar er morgen gevoetbald kan worden. Zeerobben heeft dan wel drie kunstgrasvelden maar dat zal lang niet genoeg zijn voor alle thuiswedstrijden die morgen op het programma staan. Er staan namelijk maar liefst negentien wedstrijden op het programma voor de jeugdafdeling. En dat zijn alleen de thuiswedstrijden nog maar. Jongens, meisjes, gemengd, u komt van alles tegen. Wie niks wil missen moet vroeg uit de veren. Om 8.45 uur beginnen de eerste wedstrijden al. Het lijkt verstandig om vooraf even de kantine te bellen voor de laatste info over alle afgelastingen. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda