Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Het was een prachtige voetbaldag afgelopen zaterdag op het Oostersportpark. Rond 08.00 uur ’s ochtends kwamen de eerste voetballers aan en rond 19.00 uur klonk uiteindelijk het laatste fluitsignaal voor de jeugdafdeling. Vanwege deze drukke zaterdag begon de wedstrijd van JO19-1 pas om 17.00 uur waarmee het late tijdstip verklaard is.

JO19

En ongebruikelijk tijdstip voor JO19-1 dus maar dat had geen invloed op het spel van deze jongens. Ze hadden dan ook geen enkele moeite met CVVO dat vanaf het beginsignaal niets in te brengen had. Het werd uiteindelijk 8-0. Door het verlies van GAVC staat Zeerobben nu derde op drie punten achterstand van de nummer twee. De wedstrijd van JO19-2 kon helaas niet doorgaan omdat de tegenstander niet een volledig team op de been kon brengen.

 

JO17

JO17-1 zit even in een lastige fase van de competitie. Dit keer werd er met 2-1 verloren van SJO Broekster Walden die net boven Zeerobben stond op de ranglijst. Zeerobben moet weer naar onderen kijken omdat het gat met de laatsten steeds kleiner wordt. De wedstrijd tussen JO17-2 en Workum eindigde in een 3-3 gelijkspel.

 

JO15

JO15-1 kende geen moeilijke ochtend in Workum. Ze wonnen met 0-4 en blijven in het spoor van de nummer twee Be Quick Dokkum. JO15-2 kende een vrij weekend. JO15-3 verloor thuis met 1-3 van Scharnegoutum en JO15-4 kwam thuis in de wedstrijd tegen Bolsward niet verder dan een 3-3 gelijkspel ondanks dat men steeds de leiding nam in deze spannende wedstrijd.

 

JO13

JO13-1 speelde een prachtige wedstrijd in Leek tegen VEV ’67. Met name de tweede helft was razend spannend met kansen over en weer. Dat het uiteindelijk 2-1 voor VEV werd leverde geen doelpunten op maar wel een zeer voldaan gevoel. Dan is jeugdvoetbal gewoon mooi ondanks de uitslag. JO13-2 zit in een heerlijke flow en won weer. Dit keer werd het 7-1 tegen Beetgum. Zeerobben blijft dus koloper.

 

JO12

JO12-1 kwam dit weekend niet in actie. JO12-2 verloor in Lemmer kansloos met 7-1 van CVVO. Verlies was er ook voor JO12-3. In Bolsward werd het 2-0. En ook de wedstrijd van JO12-4 ging verloren. De ploegen waren wel aan elkaar gewaagd gezien de uitslag. 2-3 voor Arum.

 

JO11

JO11-1 blijft het goed doen in de hoofdklasse. Dit keer werd er in Stiens al vroeg in de ochtend met 1-4 gewonnen. Een mooie overwinning was er ook voor JO11-2. Zij kwamen terug uit Sneek met een 2-4 overwinning op SWZ Boso Sneek. Kwam het stoom nog uit de oren van de leider vorige week, nu was er een brede glimlach. Er werd niet gewonnen. Verloren zelfs. Maar de manier waarop deed een ieder weer goed. Strijdend ten onder tegen de koploper is ook niet erg maar wel leerzaam.

 

JO10, JO9 en JO8

Bij de wedstrijden van deze ploegjes worden nog geen standen en uitslagen bijgehouden. Hier staat de ontwikkeling centraal waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling.

 

Waddenrobkes

Naast de vele wedstrijden speelden natuurlijk de Waddenrobkes ook nog eens hun eigen competitie in de Froonacker Arena met alles erop en eraan.

 

De dag van morgen

De ene zaterdag is de andere niet. Vorige week nog van vroeg tot laat wedstrijden op het Oostersportpark maar morgen zijn er slechts drie thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. De rest van de teams speelt allemaal een uitwedstrijd. Maar met de Waddenrobkes zal het morgen gewoon weer gezellig druk zijn ondanks dat er maar weinig wedstrijden zijn. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda