Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Maart roert zijn staart. Dat bleek afgelopen zaterdag maar weer eens. Stonden de kinderen tot voor kort nog onder een heerlijk voorjaarszonnetje te voetballen, deze zaterdag was het weer een stuk kouder. Desalniettemin was het enthousiasme er niet minder om alhoewel ook bij Zeerobben natuurlijk ‘mooiweervoetballers’ te vinden zijn. Hun tijd komt nog hopen we maar.

JO19

Op 15 december moest JO19-1 de gestaakte wedstrijd in Stiens uitspelen en verloor die met 1-0. Maar Zeerobben is goed uit de winterstop gekomen en liet zien dat het verlies in Stiens een incident was. Nu werd er thuis overtuigend met 6-2 gewonnen. Door het verlies van de nummer twee kruipt JO19-1 richting de tweede plaats in de hoofdklasse. JO19-2 genoot van een vrij weekend.

 

JO17

Zowel JO17-1 als JO17-2 kwamen afgelopen weekend niet in actie.

 

JO15

Het zal niet lang meer duren of de kampioen in de hoofdklasse is bekend. SJO Broekster Walden zette afgelopen zaterdag de nummer twee, Zeerobben, met 4-0 opzij. Het verschil is inmiddels opgelopen tot 17 punten. Zeerobben deelt met Be Quick Dokkum de tweede plaats. JO15-2 kwam met een puntje terug uit Sneek. Het werd tegen LSC 2-2. Een mooie overwinning was er voor JO15-3 in de wedstrijd tegen sc Bolsward. Het werd 2-1. En JO15-4 blijft ongeslagen deze voorjaarsreeks. In Scharnegoutum werd het op het hoofdveld met elektronisch scorebord 1-1.

 

JO13

JO13-1 verloor in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-3 van Drachtster Boys. Op het hoofdveld won JO13-2 al vroeg in de ochtend met 4-0 van Stiens en staat daardoor bovenaan in de competitie.

 

JO12

JO12-1 speelt in de hoofdklasse en treft daardoor de top van het noorden. Dit keer was vv Heerenveen met 2-3 te sterk voor Zeerobben maar de jongens speelden een mooie pot voetbal.  Balk was duidelijk een maatje te groot voor JO12-2. In Balk werd het 10-0. JO12-3 won met 6-4 van Frisia en tot slot speelde JO12-4 met 2-2 gelijk tegen TOP ’63.

 

JO11

Na het nipte verlies van vorige week tegen L. Zwakuwen was er nu een mooie 2-4 overwinning van JO11-1 op Hardegarijp. Ook drie punten voor JO11-2. Zij wonnen met maar liefst 8-0 van Makkum.

 

JO10, JO9 en JO8

Bij de wedstrijden van deze ploegjes worden nog geen standen en uitslagen bijgehouden. Hier staat de ontwikkeling centraal waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling.

 

De dag van morgen

Het is met twaalf thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling een voor Zeerobben-begrippen rustige zaterdag. Opvallend is ook dat geen van de MO-teams een thuiswedstrijd speelt. Liefhebbers van meidenvoetbal moeten nog een weekje wachten of de meisjes achterna reizen. Verder staat de streekderby tussen Zeerobben en Franeker bij de JO17 op het programma. Genoeg te doen dus als je je bedenkt dat de Waddenrobkes ook nog ‘aanschuiven’. Vanaf 8.45 uur klinkt het eerste fluitsignaal. 

|Doorsturen