Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Zo langzamerhand komen alle teams weer uit de winterslaap. Sommigen hebben nog maar één wedstrijd gespeeld terwijl anderen alweer meer wedstrijden in de benen hebben. Vanaf nu is het wekelijks weer voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Dat begint morgen al op Oostersportpark als er al om 8.45 uur wordt afgetrapt.

JO19

JO19-1 kende een goede start na de winterstop. Er werd gewonnen van Joure en SWZ Boso Sneek. Na twee vrije weekenden wacht morgen dan Stiens. In de strijd om de derde plaats heeft JO19-1 er een concurrent bij. GAVC won afgelopen zaterdag verrassend van koploper Flevo Boys en heeft nu, net als Zeerobben, ook 25 punten. JO19-2 kwam afgelopen zaterdag wel in actie en verloor met 2-9 van koploper Wijkels Hallum.

 

JO17

Ook JO17-1 heeft de competitie goed hervat door gelijk te spelen tegen Stiens en te winnen van Joure. Morgen de derby tegen Franeker. JO17-2 heeft in de nieuwe voorjaarscompetitie meteen toegeslagen. Thuis werd met 2-1 gewonnen van Franeker.

 

JO15

JO15-1 zit nog in de beker en speelde afgelopen zaterdag een tussenronde. Daarvoor moest zaterdag afgereisd worden naar Oerterp. Oerterp JO15-1 komt uit in de 1e klasse maar maakte het Zeerobben erg lastig. Het leek er lang op dat Zeerobben zou worden uitgeschakeld maar in de slotseconden werd de 1-1 gescoord. De strafschoppen werden allen feilloos binnen geschoten en omdat Oerterp er één miste zit Zeerobben weer in de koker.

 

JO13

Bij de JO13 groep speelde allen JO13-2 in competitieverband en deed dat uitstekend. Met 3-0 werd FVC vakkundig opzij gezet.

 

JO12

Het zal voor Zeerobben hard werken worden in de hoofdklasse. Met ploegen als sc Heerenveen, Be Quick 1887 en Emmen. De Stichting sc Heerenveen JO12-1, met daarin alle talenten uit het noorden, was zoals verwacht te sterk voor Zeerobben. Toch wist Zeerobben nog twee keer te scoren. Dat was uiteindelijk niet genoeg. Het werd 2-9. JO12-2 speelde voor de beker tegen vv Heerenveen die veel te sterk waren. Zeerobben verloor met 1-10. Ook JO12-4 kwam in actie. Zij verloren met 0-9 van Mulier.

 

JO11

JO11-1 moest het opnemen tegen L. Zwaluwen. In een gelijk opgaande wedstrijd won L. Zwaluwen met 1-0. JO11-2 verloor nipt met 3-2 in en van Workum.

 

JO10, JO9 en JO8

Bij de wedstrijden van deze ploegjes worden nog geen standen en uitslagen bijgehouden. Hier staat de ontwikkeling centraal waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling.

 

De dag van morgen

Morgen weer volop voetbal op het Oostersportpark. Vanaf 8.45 uur beginnen de eerste wedstrijden. JO19-1 sluit om 15.00 uur de dag af met een wedstrijd tegen Stiens. Zowel jongens als meisjes zullen in actie komen. Genoeg te doen voor de liefhebber van jeugdvoetbal.

|Doorsturen