Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Veel ploegen van de jeugdafdeling speelden hun laatste competitiewedstrijd op 15 december 2018. Nog geen twee maanden later krijgt de competitie een vervolg. Dat is vroeger dan voorheen het geval was. Opmerkelijk als je kijkt naar de periode van het jaar. Steeds meer begint het erop te lijken dat de jeugd gedurende de koude/gure wintermaanden moet voetballen en als het echt warmer begint te worden is de competitie ten einde. Morgen gaat het gehele circus echter weer los. Alle hens aan dek voor de club dus want er staan meteen al achttien (!) thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling op het programma.

JO12-1 mag het dit voorjaar in de hoofdklasse proberen. (Foto: H. Kuperus)

Hoe stonden de verschillende teams er ook alweer voor. Eerst het geheugen maar weer even opfrissen.

 

JO19

JO19-1 verloor verrassend de laatste wedstrijd voor de winterstop van Stiens. Het werd 1-0. Daardoor is de koppositie ver weg maar staat JO19-1 nog altijd op een derde plaats in de hoofdklasse. Heerenveense Boys en GAVC hebben hetzelfde aantal punten. Flevo Boys is koploper. Tijdens de winterstop is besloten om JO19-3 uit de competitie te halen en samen te voegen met JO19-2. Dat geeft voor beide teams wat meer lucht. JO19-2 won vorige week de oefenwedstrijd tegen Langezwaag met 3-2. Morgen het echte werk.

 

JO17

JO17-1 verloor haar laatste wedstrijd voor de winterstop van koploper Heerenveense Boys met 2-0. Een goede wedstrijd zonder resultaat maar genoeg mogelijkheden voor de tweede seizoenshelft. De ploeg staat momenteel op een zevende plaats in de hoofdklasse. Voor JO17-2 was de najaarscompetitie te sterk. Zij beginnen daarom morgen in een nieuwe competitie met hopelijk gelijkwaardige tegenstanders.

 

JO15

Ook JO15-1 verloor de laatste wedstrijd voor de competitie verrassend van Franeker. Mede daardoor is koploper SJO Broekster Walden verder uitgelopen. Zeerobben staat keurig op de tweede plaats in deze hoofdklasse. Voor JO15-2, JO15-3 en JO15-4 begint morgen een nieuwe voorjaarscompetitie.

 

JO13

JO13-1 heeft dit jaar al twee wedstrijden gespeeld voor de competitie. Op 19 januari tegen VEV ’67 en afgelopen week tegen Bolsward. Ondanks het verlies in deze wedstrijden staat de ploeg nog op een achtste plaats in de hoofdklasse. JO13-2 begint morgen ook aan een nieuwe competitie.

 

JO12

Voor JO12-1 ligt er een enorme uitdaging dit voorjaar. Voetballen in de hoofdklasse tegen teams als Be Quick 1887, Emmen en St. Sc Heerenveen. Goed voor de ontwikkeling. Voor de overige teams uit de JO12 groep start morgen de nieuwe voorjaarscomeptitie.

 

JO11

JO11-1 gaat dit voorjaar een treetje omhoog en komt ook uit in de hoofdklasse. Het najaar werd goed afgesloten met een tweede plaats. Kijken waartoe deze jonge ploeg dit voorjaar in staat is. Voor JO11-2 en JO11-3 start ook een nieuwe competitie.

 

Voor de overige groepen (JO10, JO9 en JO8) start morgen ook weer een nieuwe competitie. In totaal spelen er tien teams in deze klassen. Hier worden geen uitslagen en standen bijgehouden door de KNVB. Ontwikkeling gaat hier voor alles.

 

Al vroeg in het seizoen dus een volle bak op het Oostersportpark. Voor de standaardteams gaat de competitie weer verder waar die in december gestopt was. Voor anderen dus weer een compleet nieuwe competitie met nieuwe kansen. Vanaf 8.45 uur wordt er afgetrapt. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda