Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

We naderen zo langzamerhand de donkere dagen voor kerst en dus gaat het voetbal zo langzamerhand richting winterstop. De competitie die in september begon komt dan even tot rust. Voor sommigen een paar weken en voor weer anderen iets langer. Maar eerst nog twee speelrondes.

JO15-1 herstelde zich knap tegen CVVO en won met 3-0 en blijft op een 2e plaats staan in de hoofdklasse. (Foto: Wies Procee)

JO19

Na het verlies van de afgelopen weken van JO19-1 tegen Flevo Boys en CVVO kwam het herstel afgelopen zaterdag in Wolvega. Daar werd met 3-0 gewonnen van Wolvega. Hierdoor blijft Zeerobben mooi op de derde plaats staan in de hoofdklasse. JO19-2 verloor kansloos in Sneek met 6-1 van LSC en JO19-3 kwam niet in actie.

 

JO17

Na een goede reeks van drie overwinningen kreeg dit geen goed vervolg voor JO17-1 in Drachten. Daar verloor Zeerobben namelijk met maar liefst 5-1 van Drachten dat op de ranglijst nog onder Zeerobben staat. Zeerobben blijft op een zevende plaats staan in de hoofdklasse. Zeerobben JO17-2 verloor van Harlingen met 7-0.

 

JO15

Na de onnodige nederlaag van vorige week tegen Workum liet JO15-1 zich van de andere kant zien. Overtuigend werd er van middenmoter CVVO gewonnen met 3-0 en blijft de ploeg op een mooie tweede plaats staan. JO15-2 verloor thuis kansloos met 1-5 van Terschelling. JO15-3 speelde doordeweeks tegen Harlingen en won met 4-1 en JO15-4 verloor met 5-0 van de koploper Tzum.

 

JO13

Na een paar nederlagen kon JO13-1 weer juichen. Thuis werd er met 6-0 van Buitenpost gewonnen. JO13-2 speelde thuis met 1-1 gelijk tegen ST IJVC/Blauwhuis.

 

JO12

JO12-1 dendert door en won dit keer thuis met 12-0 van Be Quick Dokkum. JO12-2 deed daar nog een schepje bovenop door met 4-13 te winnen van St. Anna. JO12-3 moest haar meerdere erkennen in Deinum en JO12-4 verloor nipt met 0-1 van de nummer twee Blauw Wit maar zag concurrenten punten verspelen waardoor het kampioenschap toch binnen is. De viering en huldiging moeten nog volgen.

 

JO11

JO11-1 kwam afgelopen weekend niet in actie. JO11-2 kwam met een 1-1 gelijkspel terug uit Stiens en JO11-3 verloor thuis met 0-3 van Balk.

 

JO10, JO9 en JO8

Ook bij deze groep (tien teams) was het weer genieten. Omdat de ontwikkeling en het spelplezier voorop staat heeft de KNVB besloten geen uitslagen en standen meer bij te houden. Dat is bijzaak. Zeerobben ziet deze groep zich steeds meer ontwikkelen. Wie daar getuige van wil zijn moet op zaterdagochtend eens komen kijken. Het kan nog net voor de winterstop.

 

De dag van morgen

Het is morgen een rustige ochtend op het Oostersportpark. Althans voor Zeerobben-begrippen. Want van twaalf thuiswedstrijden voor de jeugd wordt men niet warm of koud op het Oostersportpark. Voor velen zal het de laatste wedstrijd voor de winterstop zijn. Een mooie gelegenheid dus om nog even de jeugd aan het werk te zien en aansluitend de nieuwe ‘chocolademelk-machine’ te testen in de kantine. Vanaf 8.45 uur beginnen de eerste wedstrijden. De Robbenplaat is al eerder open voor de toeschouwers. 

|Doorsturen