Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Afgelopen zaterdag werd de eerste kampioen bij de jeugdafdeling gehuldigd. JO12-4 won in Bolsward en is niet meer te achterhalen. De kinderen kregen na afloop van de wedstrijd de schaal uitgereikt. Maar er gebeurde meer.

De jongens van JO9-2 speelde een leuke wedstrijd tegen SWZ Boso Sneek met kansen en doelpunten over en weer. (Foto: Frans Bode)

JO19

Na het verlies tegen koploper Flevo Boys wist Zeerobben zich tegen CVVO niet te herstellen. In Lemmer werd het 3-0. Hierdoor zag het L. Zwaluiwen weer passeren op de ranglijst waardoor de ploeg nu derde staat. JO19-3 verloor thuis met 1-5 van Black Boys.

 

JO17

JO17-1 kent een goede fase. Na winst op SWZ Boso Sneek en Franeker werd er afgelopen zaterdag gewonnen van SJO Broekster Walden. Door de overwinningen is de ploeg opgeschoven naar de zevende plaats op maar 1 punt achterstand van de nummer vier. Voor JO17-2 viel er geen eer te behalen tegen koploper Zwaagwesteinde. Het werd maar liefst 12-0.

 

JO15

Of het nou onderschatting was of een complete off-day, feit blijft dat JO15-1 de wedstrijd tegen Workum geheel onnodig verloor. De schade viel mee want de tweede plaats blijft gehandhaafd. Het werd 1-2 in de laatste minuut van de wedstrijd. Een mooi gelijkspel was er voor JO15-2 in de wedstrijd tegen Workum. JO15-3 was met 1-11 veel te sterk voor SF Deinum en JO15-4 haalde een verdienstelijk punt tegen Tzummarum.

 

JO13

JO13 kon geen vuist maken in Leeuwarden tegen FVC en verloor met 5-0. JO13-2 had een vrije zaterdag.

 

JO12

Wederom winst voor JO12-1. Dit keer was de ploeg te sterk voor Blauw Wit en won met 5-2 waardoor het nu nog steviger op de tweede plaats staat. Zeerobben 12-2 speelde tegen SDS een goede wedstrijd en won met 5-1 en ook winst voor JO12-3. Een monsterscore werd het tegen Franeker. De jongens wisten maar liefst veertien keer het net te vinden. En JO12-4 maakte het succes bij de JO12 groep complete. Zij wonnen met 0-5 en sleepten ook nog eens het kampioenschap binnen. Dat werd uitbundig gevierd.

 

JO11

JO11-1 heeft het ritme weer te pakken. Na de winst van vorige week deze week opnieuw drie punten. Tegen SJO DFC werd het 2-6. JO11-2 speelde een 3-2 overwinning over de streep tegen SDS en ook drie punten voor JO11-3 dat met 1-12 van Woudsend won.

 

JO10, JO9 en JO8

Ook bij deze groep (tien teams) was het weer genieten. Omdat de ontwikkeling en het spelplezier voorop staat heeft de KNVB besloten geen uitslagen en standen meer bij te houden. Dat is bijzaak. Zeerobben ziet deze groep zich steeds meer ontwikkelen. Wie daar getuige van wil zijn moet op zaterdagochtend eens komen kijken. Het kan nog net voor de winterstop.

 

Waddenrobkes

Zie voor verslag elders in deze krant.

 

De dag van morgen

Nog even en de winterstop staat voor de deur. De laatste wedstrijden worden de komende weken gespeeld. Voor morgen staan er nog genoeg thuiswedstrijden op het programma. Voor liefhebbers van jeugdvoetbal dus nog de mogelijkheid om de jongens/meisjes aan het werk te zien. Om 8.30 uur wordt het bal geopend. 

|Doorsturen