Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Zaterdag is de mooiste dag van de week. Waarom? Het antwoord wordt elke zaterdag op het Oostersportpark gegeven. Afgelopen zaterdag werd nog eens extra bijzonder omdat de actiekaarten voor de spaaractie bij Plus Lunenborg werden uitgereikt. Stralende gezichten bij kinderen en ouders.

Het blijven mooie wedstrijden tussen Zeerobben en Franeker. Zo ook afgelopen zaterdag toen JO9-2 tegen Franeker JO9-2 speelde. (Foto: Wies Procee)

JO19

De topper in de hoofdklasse bij de JO19-1 werd gespeeld op het Oostersportpark. Daar speelde JO19-1 tegen koploper Flevo Boys. Zeerobben was helaas niet op volle sterkte en daarnaast bleek Flevo Boys toch ook de betere ploeg. Zij wonnen dan ook verdiend met 5-2. JO19-1 blijft echter in de top drie staan. JO19-2 speelde thuis tegen Terschelling en moest genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. JO19-3 verloor in en tegen Balk met 5-1.

 

JO17

JO17-1 liet afgelopen zaterdag haar ware gezicht zien. Iedereen dacht dat de wedstrijd gespeeld was na een 3-0 achterstand in en tegen Franeker. Maar de mannen herpakten zich en scoorden nog vier keer waardoor de drie punten meegingen naar Harlingen.

 

JO15

Een mooi herstel was er voor JO15-1 in de wedstrijd tegen Stiens. Er moest hard geknokt worden voor de punten maar dan smaakt de 2-3 overwinning extra zoet. Een mooie tweede plaats in de hoofdklasse is de beloning voor het harde werken. JO15-2 sleepte een 3-2 overwinning over de streep tegen St. Anna. JO15-3 verloor thuis met 0-5 van Minnertsga. JO15-4 kwam niet in actie.

 

JO13

JO13-1 speelde al vroeg in Bolsward maar de tegenstander was al goed wakker en versloeg Zeerobben met 4-2. JO13-2 mocht tegen AVV aantreden op het hoofdveld en dat is toch altijd iets speciaals voor dit soort teams. Het werd uiteindelijk 1-1.

 

JO12

JO12-1 kwam met de schrik vrij in Heerenveen. Thuis werd er nog ruim gewonnen maar al snel keek Zeerobben in Heerenveen tegen een 3-1 achterstand aan. Uiteindelijk kwam het herstel op tijd en werd het nog 3-5. Een taaie maar fraaie overwinning was er voor JO12-2 in Franeker. Met 1-2 winnen is net genoeg en levert ook drie punten op. In Leeuwarden speelde JO12-3 met 3-3 gelijk tegen Blauw Wit en JO12-4 kwam niet in actie.

 

JO11

Na het verlies tegen de koplopers ONS en Bolsward was er dan nu een keurige 5-1 overwinning op MKV voor JO11-1. JO11-2 speelde met 3-3 gelijk tegen Bolsward en JO11-3 was met 12-1 duidelijk te sterk voor Hielpen.

 

JO10, JO9 en JO8

Ook in deze categorie komt de jeugdafdeling met tien teams uit. Er worden echter geen uitslagen geregistreerd. De KNVB zegt dat de competitie geen doel maar een middel is dat bij moet dragen aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling van spelers in deze categorie. Daar sluit Zeerobben zich bij aan. Het levert wekelijks wel prachtige wedstrijden op. De moeite waard om eens langs te komen.

  

De dag van morgen

Eigenlijk is het met zo’n grote jeugdafdeling elke week “volle bak” op het Oostersportpark. Het aantal wedstrijden dat afgewerkt moet worden is groot. Morgen maar liefst zestien thuiswedstrijden bij de jeugd. Vanaf half 9 gaan de eerste spelers het veld op. Diep in de middag klinkt het laatste fluitsignaal. Leuke wedstrijden staan er op het programma voor zowel de prestatiegerichte teams als ook voor de recreanten. Veel succes met het maken van de juiste keus morgen.

|Doorsturen