Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

“Zaterdag is de mooiste dag van de week”. Wie zaterdags op het Oostersportpark komt begrijpt die quote. Van ’s ochtends vroeg tot in de middag is het genieten van de jongste kinderen tot aan de stoere en oudere jongens op zowel recreatief als op prestatief niveau. Kortom: het kan niet op. Eigenlijk doen resultaten er dan niet toe maar daar denken de voetballers toch wat anders over.

JO17-1 wist het cruciale duel met Wolvega niet te winnen maar verloor met 2-3. (Foto: Wies Procee)

JO19

Voor JO19-1 stond er al vroeg in het seizoen een topper op het programma. Medekoploper L. Zwaluwen, die drie jaar lang geen competitiewedstrijd had verloren, kwam naar het Oostersportpark. De nummer twee tegen de nummer drie dus. De eerste helft was niet best en het bleef dan ook 0-0. In de tweede helft een veel beter Zeerobben dat uiteindelijk een 2-0 overwinning over de streep trok waardoor Zeerobben opschuift naar de tweede plaats op de ranglijst achter Flevo Boys. Na twee forse nederlagen kwam zaterdag voor JO19-2 het herstel op het C-veld tegen Franeker. Het was lang 1-1 maar Zeerobben won uiteindelijk met 3-1 en staat nu keurig op een vijfde plaats. JO19-3 verloor onnodig met 1-0 van SJO Oudega/HJSC/Heeg.

 

JO17

Een belangrijke wedstrijd voor JO17-1 tegen Wolvega. Helaas kon Zeerobben de punten niet thuis houden. Er werd nipt met 2-3 verloren en zo komt Wolvega nu op gelijke hoogte met Zeerobben. Blijft spannend dus. Een hele mooie dag was het voor JO17-2. En met mooi weer naar Terschelling en daar dan ook nog eens met 2-6 winnen. Mooier kan niet.

 

JO15

JO15-1 blijft velen verbazen of misschien moeten we er maar aan wennen dat ze meedoen om de koppositie in de hoofdklasse. Naaste concurrent Be Quick Dokkum werd overtuigend met 3-0 aan de kant gezet. De achterstand op koploper SJO Broeksterwalden is nog maar één punt en laat nou net die ploeg morgen naar het Oostersportpark komen.

 

JO13

JO13-1 kon niet voorkomen dat Joure er in de slotfase nog met een 1-2 overwinning vandoor ging. Zeerobben neemt plaats op de zesde plaats in de hoofdklasse. En ook een nipte nederlaag voor JO13-2 dat met 0-1 verloor van Bolsward.

 

JO12

Een vrije dag was er voor JO12-1. Voor JO12-2 stond de uitwedstrijd tegen Minnertsga op het programma. Altijd lastig getuige ook de einduitslag. Het werd 2-3 voor Zeerobben. JO12-3 had het een stuk makkelijker en won overtuigend met 8-1 van Leovardia. En als klap op de vuurpijl kwam ook JO12-4 met een overwinning terug uit Sneek. Daar wonnen ze met 1-3 van LSC.

 

JO11

Bolsward en ONS maken de dienst uit in de 1e klasse bij JO11-1. Zaterdag trof Zeerobben ONS in Sneek. Helaas verloor Zeerobben met 4-1 waardoor het voorlopig op de derde plaats staat. Een nipte nederlaag was er voor JO11-2. Zij verloren met 1-2 van Scharnegoutum. JO11-3 genoot van een vrije zaterdag.

 

JO10, JO9 en JO8

Hier geen uitslagen en standen omdat de KNVB dat zo voorgeschreven heeft. Dat maakt het nog interessanter om eens bij deze kinderen te komen kijken want voetballen dat kunnen ze wel. Het barst er van het talent. Erg leuk om te zien hoe deze kinderen zich steeds weer blijven ontwikkelen. Echt de moeite waard om eens een wedstrijdje te volgen.

 

Waddenrobkes

Over dit spektakel elders meer in deze krant.

 

De dag van morgen

Morgen gewoon weer vijftien thuiswedstrijden voor de jeugd van Zeerobben. Jongens en meisjes gaan weer genieten van de mooiste dag van de week! Dat is wel duidelijk. Er staan een paar prachtige duels op het programma. Het advies is dan ook om tijdig aanwezig te zijn om zodoende niets te missen. Vroeg is 8.30 uur bij Zeerobben. Dan beginnen namelijk de eerste wedstrijden. De koffie staat klaar. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda