Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Het was afgelopen week weer een vol programma voor de jeugdafdeling van Zeerobben. Maar de herfstvakantie staat voor de deur dus heeft de KNVB een beker/inhaal programma ingelast voor zaterdag. De meeste teams zijn daarom lekker vrij en spelen volgende week pas weer. Maar niet iedereen is vrij. Nu eerst een terugblik op afgelopen week.

De streekderby Zeerobben-Franeker levert altijd spektakel op. Dit keer was Franeker sterker als Zeerobben. (Foto: Frans Bode)

JO19

Een belangrijke wedstrijd stond er voor JO19-1 op het programma. Tegenstander was SJO Bergum BCV Combinatie. Inzet: aansluiten bij de top of de middenmoot aanvoeren. Zeerobben opened sterk en nam snel een voorsprong maar liet de tegenstander wel terugkomen in de wedstrijd. Uiteindelijk werd een terechte 5-3 overwinnining behaald en voert Zeerobben samen L. Zwaluwen en Flevo Boys de ranglijst aan in deze mooie hoofdklasse. JO19-2 kwam niet in actie en JO19-3 verloor met 6-2 van ST Mulier/Arum/Stormvogels.

 

JO17

JO17-1 kon aan het resultaat van vorige week geen goed vervolg geven. Tegen FVC werd er thuis met 2-0 verloren. JO17-1 staat echter nog steeds op een 7e plaats. JO17-2 verloor uit bij SJO Warga WWS met 7-3.

 

JO15

Het eerste puntverlies voor JO15-1 is een feit. Tegen SJO Bergum BCV Combinatie kwam Zeerobben vroeg in de ochtend niet verder dan een 0-0 gelijkspel en neemt met 10 punten plaats op de 3e plaats achter SJO Broekster Walden en Be Quick D. JO15-2 speelde een doelpuntrijke wedstrijd in Oosterlittens. Het werd 3-3. Ook een doelpuntrijke wedstijd bij JO15-3. In Leeuwarden bij Frisia stond na een uur voetballen een 4-4 stand op het scorebord. JO15-4 bleef tegen fc Harlingen steken op 2-2 en deed zichelf daarmee tekort.

 

JO13

JO13-1 kwam tekort tegen de koploper in de hoofdklasse SJO Bergum BCV. Het vroege tijdstip mocht niet als excuus dienen en er werd dan ook terecht met 7-0 verloren. JO13-2 verloor thuis kansloos met 1-6 van SF Deinum.

 

JO12

Het moest er een keer van komen. JO12-1 was nog ongeslagen dit seizoen maar kon het tegen Stichting sc Heerenveen JO12-2 niet bolwerken. De ploeg met de beste voetballers misschien wel van Friesland was met 10-0 te sterk. Topploeg die ook al sppelden tegen ploegen als PSV en AZ. Verlies ook voor JO12-2 tegen SDS. In Oosterend werd het 7-2. Een monsterzege was er voor JO13-3 tegen Franeker. Dubbele cijfers zelf. Zeerobben was veel te sterk. JO12-4 speelde een mooie thuiswedstrijd tegen Bolsward. Twee gelijkwardige teams die op een eindstand van 6-4 uitkwamen. Dat moet een mooie wedstrijd zijn geweest.  

 

JO11

JO11-1 ging ook tegen Akkrum door met winnen. In Akkrum werd het 1-9. JO11-2 was niet opgewassen tegen Franeker. Er werd met 1-7 verloren. JO11-3 was vrij en zag de concurrentie punten pakken. In de achtervolging dus.

 

JO10, JO9 en JO8

Hier geen uitslagen en standen omdat de KNVB dat zo voorgeschreven heeft. Dat maakt het nog interessanter om eens bij deze kinderen te komen kijken want voetballen, dat kunnen ze wel.

 

Waddenrobkes

Ook de Waddenrobkes genieten zaterdag van een vrije zaterdag al zouden de meesten toch liever gevoetbald hebben. Op 27 oktober staat de 5e speelronde op het programma.

 

Zaterdag

Er staan voor zaterdag slechts 5 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling van Zeerobben op het programma. Eigenlijk “Zeerobben-onwaardig” maar dat komt natuurlijk door de herfstvakantie die vandaag begonnen is. Er staan zowel competitiewedstrijden als bekerwedstrijden op het programma. Zeker de moeite waard!

|Doorsturen