Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

En toen was ineens de herfstvakantie en werd er afscheid genomen van de eerste fase. Voor sommige teams een treetje hoger en een ander doet weer een stapje terug. De ploegen in de divisie voetballen rustig door en hoe!

JO19

JO19-1 heeft de eerste fase als koploper afgesloten en mag nog een fase in de hoofdklasse uitkomen. Dat is jammer voor deze talentvolle groep die toe is aan een stap hoger. Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen CVVO op het programma. Niet makkelijk maar toch werd er met 1-3 gewonnen. 

 

JO17

JO17-1 blijft het maar uitstekend doen in de selectieklasse. Afgelopen zaterdag zat de ploeg al vroeg in de auto richting Zwolle. Tegen Be Quick ’28 werd er knap met 0-2 gewonnen. Een keurige gedeelde 2e plaats is tot nu toe het resultaat. JO17-2 speelde voor de tweede keer in korte tijd tegen fc Harlingen en wederom was Zeerobben de sterkste. Het werd 1-0. JO17-3 verloor met 2-0 van Franeker. 

 

JO15

Ook JO15-1 moest al vroeg op pad richting Assen. Zij speelden tegen Achilles 1894 en kwamen met een dik verdiende 0-4 overwinning weer terug in Harlingen. JO15-2 en JO15-3 zitten bij elkaar in de competitie deze tweede fase en maakten er een vermakelijke pot van die door de JO15-2 nipt met 1-2 werd gewonnen. 

 

JO13

JO13-1 speelde in de eerste wedstrijd van de tweede fase thuis tegen FVC en kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Het verhaal over de wedstrijd van JO13-2 is een jongensboek. Deze jongens zaten vaak in een te zware competitie en verloren veel wedstrijden. Zaterdag was alle hoop gevestigd op de tweede fase. Maar in de wedstrijd tegen Frisia stonden ze al weer snel met 2-0 achter. Maar voor de rust werd het toch nog 2-2. Na rust meteen weer twee goals om de oren maar weer toonden de jongens verkracht en kwamen terug tot 4-4. En als je dan in de slotseconden nog een strafschop krijgt en de 4-5 binnen schiet duurt de terugreis naar Harlingen veel te kort. Wat een vreugde. 

 

JO12

JO12-1 verloor de eerste wedstrijd thuis tegen SJO DFC nipt met 1-2. Wel een hele mooie en spannend wedstrijd maar helaas geen punten. JO12-2 kwam met een heerlijke 2-5 overwinning terug uit Workum. 

 

JO11

JO11-1 wil zich verder ontwikkelen en speelt inmiddels in de hoofdklasse. Zaterdag kwam Blauw Wit op bezoek en die bleken toch net even sterker. Het werd 3-5. Weer lekker trainen en dan op naar Frisia. 

 

De dag van morgen

Morgen maar liefst veertien thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. Voeg daarbij nog eens de Waddenrobkes en het is weer volle bak. Door de verbouw van de kleedkamer op dit moment zal het weer een heel gepuzzel worden. Wie kan waar omkleden en waar douchen. Ondanks dat alles blijft zaterdag de mooiste dag van de week. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda