Jeugdjournaal Zeerobben

Zo zeg. Dat was nog eens een begin voor de jeugdafdeling van Zeerobben. Al vanaf ’s ochtends vroeg werd er weer volop gevoetbald door de jeugd. De onderbouw deed dat meteen in competitieverband terwijl de bovenbouw de 1e bekerronde afwerkte. Het leverde weer een heerlijke voetbalsfeer op op het Oostersportpark.

JO17

JO17-1 speelde een fantastische pot voetbal op het hoofdveld. Tegenstander was Frisia dat een divisie hoger speelt dan Zeerobben. Bij rust nog een 2-1 achterstand maar na de rust speelde Zeerobben een prima partij hetgeen resulteerde in een 6-2 overwinning. JO17-2 kwam ook goed uit de startblokken en pakte uit bij Blauw Wit een mooi puntje. Het werd 1-1.

JO13

JO13-1 is alweer een tijdje aan het trainen en had het in de voorbereiding best lastig in de oefenwedstrijden. Maar in de bekerwedstrijd tegen Akkrum knokte de ploeg zich naar een 3-2 overwinning.

JO12

De streekderby tegen Franeker werd dit keer door onze oosterburen gewonnen. JO12-1 verloor de wedstrijd met 6-1. JO12-2 kwam tekort in Bolsward en verloor haar 1e bekerwedstrijd met 4-1.

JO11

JO11- speelde een spannende pot in Sneek tegen LSC. De eerste competitiewedstrijd werd met 3-2 gewonnen. Morgen wacht Franeker thuis. JO11-2 is de competitie gestart met een 1-5 nederlaag. L. Zwaluwen was te sterk dit keer.

En natuurlijk speelden de JO8, JO9 en JO10 ook hun eerste competitiewedstrijden. Zoals bekend worden er bij deze categorieën geen uitslagen of standen bijgehouden. Dit i.v.m. de ontwikkeling van de nieuwe wedstrijdvormen waarbij het draait om het vergroten van het spelplezier van de pupillen.

De dag van morgen

Met elf thuiswedstrijden en twaalf uitwedstrijden voor de jeugdafdeling lijkt het weer op een ouderwetse voetbalzaterdag zoals we het graag zien. Zeerobben begint traditioneel de eerste wedstrijden al om 8.45 uur. ’s Middags om 14.35 uur sluit JO19-2 de jeugdvoetbal dag af met een thuiswedstrijd tegen SDS. Met afstand is zaterdag weer de mooiste dag van de week.