Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Het was al vroeg feest voor JO12-2 dat in Witmarsum kampioen werd en al vroeg de schaal kreeg uitgereikt. En JO17-1 deed daar nog een schepje bovenop door ook weer kampioen te worden. Dit keer op divisieniveau. Maar er gebeurde meer op en rond de velden. Veel meer.

JO19

Het zat JO19-1 niet mee de laatste weken maar ze sloten de competitie in stijl af door thuis met 2-1 van L. Zwaluwen te winnen. Voor een aantal de laatste schermutselingen binnen de jeugdafdeling. JO19-2 had een vrij weekend en maakt zich op voor de kampioenswedstrijd van morgen. Het zag naaste concurrent QVC gelijk spelen tegen Scharnegoutum. De ploeg waar ze morgen tegen spelen. Aanvang wedstrijd 10.45 uur.

 

JO17

Wat een seizoen voor JO17-1 was het dit jaar. Eerst kampioen worden van de hoofdklasse, vervolgens de derde plaats bereiken op een internationaal toernooi in België om vervolgens in de divisie wederom kampioen te worden. Afgelopen dinsdag werd de kampioenswedstrijd tegen Zuidhorn met 3-1 gewonnen waarna er een enorme ontlading plaats vond op het veld. JO17-2 was niet opgewassen tegen SDS/Nijland en verloor de uitwedstrijd met 6-1. JO17-3 blijft het goed doen. Dit keer een mooie 1-4 overwinning op Leovardia en een keurige vijfde plaats op de ranglijst. 

 

JO15

JO15-1 behaalde een mooie vierde plaats op het Euro Sportringtoernooi te België. Een dag voorafgaand moest er nog een uitwedstrijd tegen Alcides in Meppel gespeeld worden die met 3-1 werd verloren.

 

JO12

JO12-1 verloor uit bij koploper Workum met 7-4. JO12-2 won thuis afgetekend met 6-2 van QVC. Feest dus voor JO12-2 in Witmarsum. Er kon eigenlijk niets meer gebeuren maar toch liet Zeerobben zich van de sportieve kant zien en won ook de laatste wedstrijd van Mulier met 2-4. Met 19 punten uit 7 wedstrijden zijn zij de terechte kampioen van de 3e klasse. Alleen tegen de nummer 2 VSV ’31 werd gelijkgespeeld. De rest van de wedstrijden werd gewonnen. Jeugdvoorzitter Anne v.d. Tuin was in Witmarsum aanwezig om de schaal uit te reiken. JO12-3 behaalde een mooie 4-0 overwinning in en op Bolsward.  

 

JO10/JO9/JO8

Zoals bekend worden er bij deze categorie geen uitslagen en standen bijgehouden. De spelers bevinden zich in een ontwikkelfase waarbij competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling aldus de Bond. Wel of geen uitslag, het maakt de kinderen niet uit. Zij voetballen en scoren er lustig op los en hebben alleen maar plezier.

 

De dag van morgen

De competitie loopt ten einde maar hier en moeten er nog wat beslissingen vallen. Dat geldt onder andere voor JO19-2 en MO13-1 die morgen nog spelen voor het kampioenschap. Met nog maar vier thuis- en twee uitwedstrijden blijft de zaterdag toch de mooiste dag van de week.

|Doorsturen

BuienradarAgenda