Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Het voetbalseizoen 2018-2019 staat op het punt van beginnen. Voor velen is het seizoen al enkele weken begonnen met de bekercompetitie maar zaterdag gaat dan eindelijk de competitie voor alle teams van start. Inclusief de Waddenrobkes. 

Ook voor de Waddenrobkes gaat morgen de competitie van start. Ze zijn al in training gegaan en welkom geheten door jeugdbestuurslid Wietse de Wit. (Foto: Frans Bode)

JO19

Bij de JO19 groep moest JO19-1 haar meerdere erkennen in LSC.  De beslissende wedstrijd tegen LSC werd vorige week met 5-2 verloren.  Ook voor JO19-2 geen langer verblijf in de bekercompetitie door het verlies tegen Drachtster Boys. En ook JO19-3 is uitgeschakeld voor de beker en kan zich richten op de competitie.

 

JO17

JO17-1 kon in de poule geen rol van betekenis spelen en zag ONS door gaan in deze poule. Datzelfde geldt ook voor JO17-2 dat in de poule niet opgewassen was tegen Bolsward en Frisia.

 

JO15

JO15-1 deed goede zaken in de beker door  te winnen van SWZ Boso Sneek en SJO Oudega/HJSC/Heeg en gelijk te spelen tegen Franeker. Op naar de volgende ronde dus. JO15-2 is door het verlies tegen FVC deze week ook uitgeschakeld voor de beker . JO15-3 zat in een poule met maar twee andere teams maar gaat wel door naar de volgende ronde. Dat gold niet voor JO15-4 dat zich kan richten op de competitie.

 

JO13

Bij de JO13 groep gingen zowel JO13-1 als JO13-2 niet door naar de volgende ronde.

 

JO12

Bij de JO12 groep was de jeugd van Zeerobben zeer succesvol. Zowel JO12-1, JO12-2 als JO13-3 gingen door naar de volgende ronde in de bekercompetitie. Alleen JO13-3 kwam net iets tekort om zich ook te plaatsen.

 

JO11

En ook de JO11 groep deed van zich spreken in Friesland. Alle teams van de JO 11 groep (3 in totaal) wisten de maximale score te behalen en gaan door naar de knock-out fase.

 

JO10

Bij de JO10-groep deden er ook 3 ploegjes mee maar alle drie teams eindigden op een 2e plaats net achter de poulewinnaar. Zij maken zich op voor een goede start van de competitie.

 

JO9

Bij de JO9 groep maar liefst 4 teams die meededen aan de bekercompetitie. Twee teams (JO9-1 en JO9-2) wisten zich te plaatsen voor de volgende ronde. JO9-3 en JO9-4 moesten nog even wennen aan de nieuwe bekercompetitie.

 

JO08

Ook bij de JO8 groep geen teams die meedoen aan het vervolg van de bekercompetitie. Zij maken zich op voor de competitie die zaterdag van start gaat.

 

Zaterdag

En zaterdag is het dan zover. Dan gaat de competitie dus weer van start voor alle teams. Altijd weer een spannende dag voor de jeugdafdeling van Zeerobben. En dat is ook logisch als je kijkt naar de grootte van de club. Maar liefst 32 teams  zijn ingeschreven bij de KNVB en allemaal moeten ze wekelijks weer op pad met hun leiders/trainers en ouders. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de vrijwillig(st)ers die alles in goede banen moeten leiden zoals de scheidsrechters en spelleiders. En vrijwilligers heeft Zeerobben veel zo bleek wel afgelopen zaterdag op de vrijwilligersavond die voor de start van de competitie werd georganiseerd.

Maar het is ook voor het wedstrijdsecretariaat een enorme uitdaging om alles volgens schema te laten verlopen. De club is dan ook enorm blij met de ‘uitwijk’ naar het nieuwe trapveldje dat door de jongste jeugd (JO8) kan worden gebruikt. Want met de 32 teams is nog niet alles gezegd. Vanaf 08.45 gaan ook nog eens de Waddenrobkes  los in de Froonackerarena. Op de trainingen konden de begeleiders al bijna 40 kinderen verwelkomen. Die staan zaterdag ongetwijfeld te popelen om te beginnen aan de landencompetitie. Voor velen de eerste keer en misschien wel de start van een glansrijke carriere.

 

Dit alles houdt in dat er zaterdag 16 thuiswedstrijden voor de jeugd zijn. De velden zijn vanaf 08.30 uur tot 16.30 uur bezet. Geen excuus meer om niet even te komen kijken op het Oostersportpark. Vanaf ’s ochtend vroeg tot laat in de middag voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Dat zal ongetwijfeld een gezellige drukte met zich meebrengen. Zeerobben verheugt zich erop en hoopt veel mensen te kunnen begroeten. De koffie staat al vanaf 08.00 uur dampend voor u klaar. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda