Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Voor veel teams zit de competitie er op. Afgelopen zaterdag vond de laatste speelronde plaats. Hier en daar moeten nog wat wedstrijdjes gespeeld worden maar die worden doordeweeks en zaterdag a.s. nog gespeeld. En dan kan de balans opgemaakt worden. Dat zal te lezen zijn in het seizoensoverzicht. Eerst de afgelopen zaterdag.

Zeerobben JO17-1 moest nog even vol aan de bak om niet in degradatiegevaar te komen. Door een 7-0 overwinning komen zij echter ook komend seizoen weer uit in de hoofdklasse. (Foto: Frans Bode)

JO19

JO19-1 begon hoopvol aan deze competitie in de hoofdklasse en deed goed mee. Als je echter goede voetballers in je team hebt kan dat ook tegen je gaan werken. Bij blessures/schorsingen moeten spelers doorgeschoven worden. Voor betreffende spelers een prachtige uitdaging maar voor het team zelf een aderlating. Afgelopen zaterdag werd de laatste wedstrijd door JO19-1 met 3-1 gewonnen van Drachten waardoor Zeerobben toch nog op een 8e plaats is geëindigd.

 

JO17

JO17-1 moest in de laatste wedstrijd nog wel even aan de bak tegen Bolsward om niet in degradatiegevaar terecht te komen. Dat lukte uiteindelijk. Overtuigend werd er met 7-0 van Bolsward gewonnen en daarmee wordt de competitie afgesloten met een tiende plaats. JO17-2 deed lang mee om de prijzen en beleefde een mooi seizoen. De laatste wedstrijd tegen concurrent Deinum werd met 6-0 verloren waardoor uiteindelijk met een 3e plaats kon worden afgesloten.

 

JO15

JO15-1 had zich al veilig gespeeld in de hoofdklasse en verloor de laatste wedstrijd met 6-3 van ONB.  JO15-2 verloor de laatste wedstrijd van een zwaar seizoen met 4-0 van Oosterlittens. Verlies was er ook voor JO15-3. Zij verloren met 0-4 van LSC. Voor hen zit het seizoen er ook op.

 

JO13

JO13-1 moest de laatste wedstrijd tegen kampioen Blauw Wit spelen. Zeerobben haalde nog een keer alles uit de kast maar dat was niet genoeg. Blauw Wit won met 2-0. JO13-1 zakte door de winst van Harkemase Boys een plaatsje en sluit af op een vierde plaats.  JO13-2 sloot de laatste wedstrijd van het seizoen goed af door met 7-0 van FVC te winnen. JO13-3 verloor met 8-0 van kampioen AVC. JO13-4 sloot de competitie goed af door met 1-1 gelijk te spelen tegen LSC en daarmee een mooie zesde plaats op de ranglijst te bereiken.

 

JO11

JO11-1 speelde een goede wedstrijd tegen Drachtster Boys maar moest toch een 2-5 nederlaag incasseren. Toch overheerste het goede gevoel na een “mooie pot”. JO11-3 won haar laatste wedstrijd met 4-0 in en van Scharnegoutum. JO11-4 verloor met 2-6 van Oosterlittens en JO11-5 verloor met 3-6 van Frisia. Nipt verlies was er ook voor JO11-6. Met 2-1 was Veenwouden net even te sterk.  JO11-7 lijkt ook toe te zijn aan de zomerstop. Zij verloren met 5-2 van Oosterlittens.

 

En ook de JO-8 en JO9-groep kam natuurlijk weer in actie. Hier geen uitslagen en standen conform de richtlijnen van de KNVB. JO8-1 plaatste zich afgelopen week wel voor de laatste vier bij het bekertoernooi. Daarover meer elders in deze krant. Ook meer in deze krant over de Waddenrobkes  die een prachtige slotdag beleefden.

 

De dag van morgen

Het einde is in zicht. Maar er moet hier en daar nog wel wat gespeeld worden en dus zijn er morgen nog vijf thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling en daarna zal de rust terugkeren op het Oostersportpark. Over twee weken staan echter de familiedagen alweer voor de deur en dan zal een ieder nog eenmaal alles uit de kast halen. 

|Doorsturen