Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Vol goede moed werd er begonnen aan de competitie in september na een moeizaam “corona-seizoen”. Alles zou beter worden en we zouden weer kunnen genieten van volop jeugdvoetbal. Het ging goed tot 20 november toen geen toeschouwers meer aanwezig mochten zijn. Enkele weken later werd de A-categorie stil gelegd. En daarna werd er steeds minder mogelijk. Het wachten is nu op de tweede seizoenshelft.

Bekercompetitie

Of de bekercompetitie nog gespeeld zal worden is ook nog onzeker. Op dit moment hebben JO17-2, JO15-1 en MO13 zich geplaatst voor de knock-out fase. Wellicht zal de bekercompetitie in 2022 een vervolg krijgen. 

 

JO19

JO19-1 speelde op zaterdag 27 november jongstleden haar laatste competitiewedstrijd tegen sc Stiens en verloor die met 1-7. Daarna werd de competitie stil gelegd. Zeerobben bezette op dat moment een tiende plaats op de ranglijst. Hoe de promotie/degradatieregeling eruit komt zien is nog niet bekend. Het lukte JO19-2 om sinds de start van de competitie toch nog tien wedstrijden te spelen en dat leverde uiteindelijk een zesde plaats in de middenmoot op. JO19-2 is een vriendenploeg die wekelijks veel plezier halen uit het voetballen met elkaar. 

 

JO17

JO17-1 had heel graag de competitie afgewerkt want zij loeren op promotie naar de divisie. Toen de competitie werd stil gelegd stond de ploeg op een tweede plaats in de hoofdklasse met twee punten achterstand op koploper CVVO. Alle kans dus nog. De bond moet zich nog uitspreken over de promotieregeling. JO17-2 deed lang mee om de bovenste plaats maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats. Een uitstekende prestatie met misschien ook nog een vervolg in de beker. En ook JO17-3 deed het uitstekend en eindigde de najaarscompetitie op een vijfde plaats. Waar een goede sfeer wel niet toe kan leiden.

 

JO15

JO15-1 leeft in onzekerheid. Zij hebben een uitstekende eerste seizoenshelft achter de rug en stonden op het moment dat de competitie stil gelegd werd boven aan in de hoofdklasse. 28 punten uit tien wedstrijden. Mocht er niet meer gespeeld worden dan zijn zij de terechte kampioen en promoveren ze naar de divisie. Het wachten is op de bond. JO15-1 is ook nog actief in de beker en lootte ONS Sneek. JO15-2 zat in een zware competitie maar wist die toch keurig af te sluiten met een achtste plaats. JO15-3 liet er geen gras over groeien wie de beste was in haar klasse. Met gepaste afstand werd JO15-3 kampioen van de4e klasse. Er werd slechts een keer gelijk gespeeld en de overige negen wedstrijden werden gewonnen. Het feestje werd uitgebreid gevierd afgelopen zaterdag met een mooie huldiging. Voor JO15-4 was het ook een lange/zware competitie die uiteindelijk met een tiende plaats werd afgesloten. 

 

JO13

In de 1e klasse eindigde JO13-1 in gelijk aantal punten met Irnsum. Beide ploegen behaalden 18 punten. Zeerobben deed dat in acht wedstrijden en Irnsum in zeven wedstrijden. Zeerobben heeft echter een aanzienlijk beter doelsaldo. De competitie wordt niet verder uitgespeeld en dus kon JO13-1 ook afgelopen zaterdag gehuldigd worden. JO13-2 heeft het uitstekend gedaan met uiteindelijk een zesde plaats in de competitie.

 

JO12

In de eerste fase werd JO12-1 derde in de hoofdklasse en bleven daardoor in de hoofdklasse die aangevuld werd met andere sterke teams. Dat bleek iets teveel van het goede en ondanks de tomeloze inzet eindigde JO12-1 op de achtste plaats. In de eerste fase deed JO12-2 lang mee om het kampioenschap maar eindigde uiteindelijk tweede. De tweede fase werd afgesloten met een vierde plaats in een competitie met veel standaardteams. JO12-3 was in de eerste fase te zwaar ingedeeld. De tweede fase ging een stuk beter en daar eindigde de ploeg op de zesde plaats.

 

JO11-1

De jongens van JO11-1 deden de eerste fase van de competitie mee als JO12-4 team. Na de winterstop sloten ze aan in de JO11-1 competitie en eindigde in de 1e klasse op een vijfde plaats.     

 

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met acht teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven. Toch ziet Zeerobben de ontwikkeling die de kinderen tonen in de Waddenrobkes, een vervolg krijgt in de JO8 groep. Het is een mooie volgende stap voor deze aanstormende talenten. 

 

MO15 en MO13

MO15-1 heeft niet stil gestaan dit najaar. Zij hebben in totaal toch twaalf wedstrijden gespeeld en 10 punten behaald. Dat leverde een elfde plaats op. Ze lieten nog drie teams onder zich. MO13 speelde maar zeven wedstrijden dit najaar. Dat leverde in totaal 18 punten op en daarmee een mooie derde plaats op de ranglijst. Ook is MO13 nog actief in de beker maar wanneer die wedstrijden gespeeld gaan worden is nog niet bekend. 

 

Voetbalschool

Dit seizoen konden kinderen van Zeerobben van de JO8 t/m de JO11 zich aanmelden voor de voetbalschool. Een extra training op de vrijdagmiddag onder leiding van onder andere Keimpe Brander (trainer JO19-1), Brent de Groot en Jens van Sluis gegeven werd. Kleine groepjes onder leiding van enthousiaste en gedreven trainers kinderen nog beter maken zo is het doel. Er werden tien trainingen afgewerkt. Op 4 maart 2022 gaat de voetbalschool weer verder met de volgende tien trainingen. 

 

De kinderen hebben gelukkig gewoon kunnen doorvoetballen dit najaar met uitzondering van de teams die in de A-categorie uitkomen. Hoe de promotie/degradatieregeling eruit gaat zien is op dit moment nog niet bekend. De overige teams hebben de competitie afgesloten en wachten op de nieuwe indeling voor het voorjaar. Wanneer die van start gaat is nog erg onzeker. Als het voorjaar zich aandient zal het voetbal wellicht weer op volle toeren draaien. We wachten het af. Voor nu prettige kerstdagen en een sportief 2022 gewenst. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda