Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

In verband met de nieuwe maatregelen mogen teams uitkomend in de A-categorie zaterdag niet voetballen. Dat betekent voor Zeerobben dat JO19-1, JO17-1 en JO15-1 niet in actie komen. Ook mag er na 17.00 uur niet meer getraind worden en kunnen veel teams niet trainen al worden er ook door teams naar alternatieven gezocht. Hoe alles morgen uitpakt zullen we zien.

JO19

De nummer vier van de ranglijst was echt een maatje te groot voor Zeerobben JO19-1 die dan ook met 1-7 verloor van sc Stiens. Zeerobben JO19-2 hadden voor aanvang van de wedstrijd evenveel wedstrijdpunten en dat was na de wedstrijd tegen Workum ook weer zo. De ploegen ontliepen elkaar niets en dus werd de eindstand 1-1.

 

JO17

JO17-1 blijft goed presteren en maakte ook afgelopen weekend geen fouten. Ze wonnen overtuigend met 6-0 van Drachtster Boys. Ook JO17-2 blijft het uitstekend doen en won dit keer de lastige uitwedstrijd tegen Oeverzwaluwen met 1-3. De achterstand op koploper QVC blijft maar 1 puntje. 

 

JO15

Aan het sprookje van JO15-1 lijkt maar geen einde de te komen. Na het beversucces werd er afgelopen zaterdag wederom gewonnen. Dit keer was de ploeg met 5-1 te sterk voor Wolvega. Maar omdat de concurrentie ook blijft winnen blijft het oppassen en scherp blijven ondanks het feit dat er momenteel even niet gevoetbald mag worden. Inmiddels is er ook geloot voor de volgende ronde en heeft JO15-1 ONS geloot die uitkomt in de 5e divisie. JO15-2 verloor thuis met 0-5 van koploper AVC. JO15-3 boekte een hele belangrijke 5-0 overwinning op SJO DFC. Deze overwinning kreeg nog meer glans toen bleek dat koploper Tzum verloren had en JO15-3 de nieuwe koploper is. 

 

JO13

JO13-1 blijft koploper in de 1e klasse. Afgelopen zaterdag wonnen ze met 5-1 van Blauw Wit. JO13-2 speelde ook tegen Blauw Wit maar dit keer was Blauw Wit de sterkste met 2-0.  

 

JO12

De thuiswedstrijd van JO12-1 tegen vv Heerenveen ging met 4-10 verloren. JO12-2 ontving LSC en won op eigen terrein met 3-0. Oldeboorn was uiteindelijk met 6-1 te sterk voor JO15-3.    

 

JO11-1

JO11-1 verloor de streekderby tegen Franeker met 4-2.   

 

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met acht teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

 

De dag van morgen

We weten inmiddels dat de ploegen in de A-categorie niet mogen voetballen en dus zijn JO19-1, JO17-1 en JO15-1 verplicht vrij. Het enige wat overblijft is trainen of onderling oefenen. De overige teams komen uiteraard wel in actie maar nog steeds zonder publiek. Dan blijven er uiteindelijk toch nog 9 thuis- en 11 uitwedstrijden over voor de jeugdafdeling.

|Doorsturen

BuienradarAgenda