Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Er wordt nog steeds gevoetbald door de jeugd maar wel met de nodige “hobbels”. Het is elke keer maar weer afwachten of er wel of niet gespeeld kan/mag worden in verband met de vele besmettingen. Afgelopen zaterdag konden er in ieder geval nog elf wedstrijden gespeeld worden. Dit betekent dat er steeds meer wedstrijden doordeweeks in gehaald moeten worden de komende tijd.

JO19

Voor zowel JO19-1 als JO19-2 stond er wederom geen wedstrijden op het programma. JO19-1 gebruikte daarom de trainingsavond voor het spelen van een oefenwedstrijd tegen CVVO. Die werd keurig met 4-3 gewonnen door Zeerobben. Zaterdag speelt JO19-1 thuis tegen Stiens en speelt JO19-2 ook thuis om 12.40 uur tegen Workum.

 

JO17

JO17-1 maakte in de uitwedstrijd tegen vv Sneek wit Zwart geen fouten en won de uitwedstrijd met 1-4 en blijft druk uitoefenen op koploper CVVO die 2 punten los staat. JO17-2 won thuis van vv Sneek Wit Zwart met 6-0. JO17-3 kwam niet in actie.  

 

JO15

Door alle afgelastingen in verband met corona had JO15-1 een druk programma de afgelopen weken. Vorige week werd de inhaalwedstrijd tegen Bolsward gespeeld en met 0-5 gewonnen. Afgelopen zaterdag was er 4-1 winst op Be Quick Dokkum en afgelopen dinsdag werd nog eens met 5-2 gewonnen van HFC ’15 voor de beker.

De wedstrijd van JO15-2 ging niet door. JO15-3 ging voorafgaand aan de wedstrijd op de foto en dat inspireerde de jongens. ONS werd met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd. Inmiddels is JO15-3 opgeklommen naar een tweede plaats op de ranglijst. En ook JO15-4 kwam in actie en hoe. Tegen Frisia werd in september nog verloren voor de beker maar dit keer was Zeerobben de sterkste in de onderlinge confrontatie. Het was razend spannend maar er werd op karakter en met een goede teamspirit een 1-0 overwinning over de streep getrokken.   

 

JO13

Door een keurige 1-7 overwinning van JO13-1 op Stiens blijft de ploeg koploper in de 1e klasse. De wedstrijd van JO13-2 ging niet door. 

 

JO12

In de hoofdklasse verloor JO12-1 met 10-4 van koploper sc Heerenveen. JO12-2 nam een puntje mee uit Nijland door met 2-2 gelijk te spelen. JO12-3 verloor thuis met 1-9 van Blauw Wit.   

 

JO11-1

JO11-1 won thuis met 4-1 van FVC. 

 

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met acht teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

 

De dag van morgen

We weten op dit moment nog niet hoe de dag van morgen gaat verlopen. Het schema zegt dat er morgen twaalf jeugdploegen thuis spelen en dat er dertien teams de provincie in gaan. Hoeveel wedstrijden er daadwerkelijke gespeeld gaan worden weten we pas zaterdagmiddag. Wat wel zeker is is dat er nog steeds geen publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijden van de jeugd. De resultaten leest u volgende week weer in het jeugdjournaal. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda